Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

PROsport Racing zal met 4 Belgen en 4 Aston Martins deelnemen aan de NLS-69e ADAC Westfalenfahrt

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2024 16:00

Drie weken na een onbevredigende 24-uursrace op de Nürburgring is PROsport Racing terug op de Nordschleife. Met maar liefst vier Aston Martins zal het raceteam uit Wiemscheid deelnemen aan de NLS-69e ADAC Westfalenfahrt, waarmee de Nürburgring Endurance Series de tweede helft van het seizoen begint.

PROSport_Aston_Martin_foto_Eric_Metzner groen

Zoals gebruikelijk zet het team van Chris Esser een Aston Martin Vantage GT3 in de SP9-klasse in. De auto wordt bestuurd door de snelle Nordschleife-aas Marek Böckmann. De twee ervaren Belgen Maxime Dumarey en Simon Balcaen vervolledigen het rijderskwartet. "Na hopelijk de pech van het hele seizoen te hebben gehad tijdens de 24-uursrace, mikken we aanstaande zaterdag opnieuw op een topresultaat met onze GT3-bolide. Ik denk dat we met een beetje geluk inspraak kunnen hebben in de toekenning van de topresultaten", aldus Esser.

In de SP8T-klasse zet het team een Aston Martin Vantage GT4 in. De auto wordt bestuurd door Nordschleife-veteraan Jörg Viebahn en de snelle Chileense GT-troef Benjamin Hites, die al overwinningen behaalde in zowel de GT World Challenge Europe als de ADAC GT Masters en ook indruk wist te maken met snelle rondetijden tijdens de 24-uursrace.

PROSport_Aston_Martin_foto_Eric_Metzner blauw

De line-up van het team wordt gecompleteerd door twee Vantage GT4's in de SP10-klasse. De twee Belgen Guido Dumarey en Alexander Hommerson delen een auto met de jonge Brit Harry Rice. Daarnaast zet PROsport Racing een vergunningsauto in voor de Canadees Damon Surzyshyn, die vorig jaar met het team uit Wiesemscheidt in de ADAC GT4 Duitsland reed, en Marnix Hommerson.

De 69e ADAC Westfalenfahrt gaat aanstaande zaterdag om 12:00 uur van start. Daarvoor vindt vanaf 8:30 uur een kwalificatiesessie van 90 minuten plaats op de Nordschleife. Fans kunnen de hele racedag van de populaire raceserie volgen in de officiële livestream via YouTube.

Foto's: Eric MetznerNurburgring_Langstrecken_Serie_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS