Formule 1

PREVIEW - Druk programma IndyCar Grand Prix van St. Petersburg met hopelijk hoofdrol voor Rinus Veekay

Uitgegeven door Pascal Wekema • 23 april 2021 06:14 • Print artikel

De Firestone Grand Prix van St. Petersburg is de tweede race op de kalender van de IndyCar series. Normaal gesproken wordt deze race altijd tijdens de traditionele 'springbreak' verreden maar vanwege corona en de bijbehorende verwachte versoepelingen omtrent het ontvangen van publiek, is deze race verplaatst naar eind april. De race door de straten van de badplaats aan de westkust van de Amerikaanse staat Florida, wordt voor de zeventiende keer verreden en deze keer staan er maar liefst vijf supportseries op het programma, die allemaal een dubbele race rijden.

IndyCar_Grand_Prix_of_St._Petersburg_logo

Indy Light Series
De talentenklasse net onder de IndyCar werkt op zaterdag en op zondag een race af. Vorig seizoen stond er een mager veld van tien rijders aan de start. Dit jaar is het gegroeid naar (voorlopig) dertien rijders.

Indy Pro 2000 Championship
Een andere Formulewagen klasse die een kweekvijver voor talenten is, rijdt ook op beide weekenddagen een wedstrijd op het stratencircuit naast de Golf van Mexico.

Cooper Tires USF2000 Championship
Op de voorlopige inschrijflijst van deze klasse staan 28 rijders, die gaan strijden om het kampioenschap. Deze serie heeft één oval op de kalender staan en voor de rest komen ze uit op reguliere circuits of stratencircuits.

Mazda MX5 Cup
Ook in Nederland kennen we deze spectaculaire klasse en aan de andere kant van de oceaan zorgt deze klasse ook voor boeiende races. De serie is het seizoen begonnen in Daytona en in St Petersburg wordt de derde achtereenvolgende race in Florida verreden. Half maart heeft deze klasse op Sebring gereden.

SPEED Energy Stadium SUPER Trucks
De meest in het oog springende klasse in het supportprogramma zijn de Stadium SUPER Trucks. Deze klasse kenmerkt zich door grote spectaculaire trucks die hard rondgaan over het circuit en over schansen springen. Een lust voor het oog.

De race voor de IndyCar staat gepland op zondag 25 april om 18:30 uur Nederlandse tijd en de Nederlandse eer wordt hooggehouden door Rinus Veekay. De Hoofddorper weet wat winnen is op de straten van St Petersburg. In 2018 heeft Veekay in het Pro Mazda Kampioenschap beide races gewonnen en in 2019 won hij de tweede race van de Indylights.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS