Karting • Karting Diversen

PL8 Design groeit door in exclusief helmendesign! Expression Of Beauty!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2020 07:15 • Print artikel

BILZEN – Ondanks het feit dat je een helm draagt, wil je als racer herkenbaar zijn. Hoe kan dat beter dan met een unieke en opvallende helm? Een helm gespoten zoals jij het wil, gecreëerd met behulp van exclusieve technieken. PL8 Design uit Bilzen kan het.

Dylan Lahaye

Inmiddels een aantal jaren actief kan PL8 Design bogen op een groot klantenbestand. Met name in de Belgische kartwereld is het bedrijf een begrip. Diverse rijders van GKS racen met zijn designs op hun helm. Maar ook in de motorracerij wordt PL8 Design steeds bekender. “En we hebben steeds meer klanten uit Nederland”, zegt Maurizio, zelf een voormalig karter. “Ook zijn we bezig om in de autosportwereld een bekende naam te worden.”

Dat zijn bedrijf de laatste jaren een hoge vlucht heeft genomen, verklaart Maurizio door de hoogstaande mogelijkheden die hij biedt. Hij gaat verder dan de meeste van zijn concurrenten. Dat uit zich in een exclusieve helm. Zo werkt hij nooit met decal en stickers, maar uitsluitend met airbrush. Ook werkt hij enkel met hoogwaardige lakken. Op zijn designs zijn bovendien geen spuitnaden te zien, en als kers op de taart is PL8 Design gespecialiseerd in 3D-effecten.

Chrome

Zijn succes zorgt ervoor dat hij vooral de mooie, bijzondere ontwerpen aanneemt. “Ik moet het binnen de perken houden, anders groeit het me boven de pet. De laatste tijd doe ik veel met verchromen. Dat is echt in opmars. Wat dat betreft heb ik een streepje voor omdat ik één van de weinigen ben die dat kan. Ik heb daar een chromeermachine voor.”

Hoewel Maurizio dus exclusiviteit betracht, zijn zijn prijzen niet hoger dan die van de concurrent. Hij streeft ernaar op te vallen bij topsporters en die zo steeds meer in zijn klantenbestand te krijgen. Dat gaat steeds beter. “Ik doe nu ruim veertig helmen per jaar en daarmee zit ik al dicht tegen het maximum aan. In een helm gaat nu eenmaal heel veel tijd zitten en ik wil het graag echt goed doen. De klant moet honderd procent tevreden zijn.”

Die filosofie past hij ook toe op zijn nieuwe helmenservice op het kartcircuit van Genk. Een heel raceweekeinde lang kunnen rijders hun helm laten verzorgen bij Maurizio en zijn team. Zij maken die zuiver, poetsen de helm, vervangen onderdelen indien nodig en zorgen dat je je helm droog en warm terugkrijgt. “In de MotoGP is dat standaard. Nu kan dat dus ook tijdens kartwedstrijden in Genk. De rijders brengen hun helm na elke sessie naar ons toe. We gaan die dan volledig proper maken. Ook de binnenkant. Daarna gaat hij een speciale oven in om te drogen.”

De eerste keer paste hij zijn nieuwe concept toe tijdens het BNL Kick-Off-weekeinde. De helmenservice sloeg direct aan. Maurizio: “We werkten dat weekend al voor 32 piloten. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Blijkbaar is er een grote behoefte aan. We staan altijd vooraan in het rennerspark. Laat de piloten maar komen, zou ik zeggen. Wij zorgen ervoor dat hun helm na elke sessie weer tiptop wordt.”

PL8 Design

De fascinatie van Maurizio en zijn bedrijf PL8 Design voor helmen wekte de interesse van TV Limburg. De televisieomroep maakte onlangs een reportage over zijn passie. Die reportage is terug te zien op tv1.be.

Unieke helm! Kom langs voor een vrijblijvend gesprek!
Als u interesse heeft in een unieke helm bespreek ik graag uw wensen in een persoonlijk gesprek. Laten we een vrijblijvende afspraak maken waarin we samen kunnen brainstormen over een gaaf en passend ontwerp.

De koffie staat voor u klaar!
Adres: Spurkerweg 65a, 3740 Bilzen, BELGIUM

Maurizio Pilotto
Pilotto airco bvba
Phone: +32 (0) 478 433 331
Email: info@pl8design.com

Kijk HIER voor meer informatie over PL8 Helmdesign.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS