Formule 1

P17 voor Williams-pechvogel George Russell: “We gingen voor een nogal gedurfde strategie"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 november 2021 10:13 • Print artikel

Williams-coureurs George Russell en Nicholas Latifi werden laat in de Qatar-race ook het slachtoffer van lekke banden linksvoor, waarbij het duo ook voor een one-stop ging. Russell wist vanaf het begin dat het een kwestie van afstand was: “Ik denk dat je de race nooit met drie wielen op de auto wilt beëindigen, maar we gingen voor een nogal gedurfde strategie, waarbij we die one-stop behoorlijk agressief probeerden te pushen en we vroeg in de pits zouden aankomen voor de bandenwissel.” Russell klasseerde zich in Qatar als zeventiende, teamgenoot Latifi moest een DNF (Did Not Finish, red.) achter zijn naam laten noteren.

Williams_Racing_Qatar


Ondertussen had Sergio Perez gestaag vooruitgang geboekt tot aan het einde van de race door van de elfde plek op de startgrid naar de vierde plaats in ronde 18 te rijden, met de derde plaats in het vizier. Maar wat de Red Bull-pitmuur bij Williams juist naar beneden zag gaan, bracht hen ertoe de Mexicaan naar de pits te sturen en zijn mogelijke derde plaats op te offeren voor een veilige vierde, volgens een bericht van Grand Prix247. Checo begreep de strategische keuze heel goed en zei na afloop: “Wat er met Valtteri is gebeurd, zette ons wel behoorlijk aan het denken. Ik ben ervan overtuigd dat aan het eind van de dag de vierde plaats beter is dan niets."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS