Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Overtuigende 1-2-overwinning voor Phoenix in NLS7 op de Nürburgring-Nordschleife

Uitgegeven door Miguel Bosch • 13 oktober 2022 08:02 • Print artikel

Scherer Sport Team Phoenix heeft voor de tweede maal dit seizoen gezegevierd in de VLN Nürburgring Endurance Series (NLS). Met een overwinning voor de #16 Audi R8 LMS GT3 van Kuba Giermaziak, Kim Luis Schramm en Luca Engstler en de tweede plaats voor de #5-zusterauto van Frank Stippler en Vincent Kolb was het een van de meest succesvolle races voor het lokale team ooit.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Frank Stippler in de #5 Phoenix Audi begon de wedstrijd op regenbanden vanaf pole position. De bandenkeuze bleek de juiste keuze te zijn: Waar enkelen op slicks van start gingen, bleek de baan na een korte bui voor de start toch nog te nat te zijn. Nico Menzel greep echter de leiding in de eerste bocht. Vanaf de tweede startplaats zette de jonge Duitser zijn #25 Huber Motorsport Porsche 991.2 GT3R aan de buitenkant naast de Audi, maar moest Stippler later in de openingsronde alsnog de leiding teruggeven.

Na twee uur op de tweede plaats achter Stippler, gaf Menzel de Porsche aan zijn Am-teamgenoten en verdween Huber Motorsport uit de kopgroep.

VLN Nürburgring-Nordschleife


De #16 Phoenix Audi had ondertussen met Kim Luis Schramm en de altijd snelle Kuba Giermaziak de weg naar de tweede plaats gevonden en met GT3-debutant Luca Engstler aan boord voor de derde stint ontstond een gevecht tussen de TCR Germany-kampioen en Vincent Kolb in de #5-zusterauto. De laatste stint begon met een snellere pitstop van de #5 Audi waardoor Kolb de leiding weer overnam, maar met Giermaziak kort achter hem moest de jonge Kolb aan het einde van de outlap de Pool alsnog aan zich voorbij laten gaan.

Vanaf dat moment bleek Giermaziak onverslaanbaar en kon hij de Audi naar de overwinning rijden. Met een voorsprong van 21 seconden op Kolb scoorde Phoenix Racing een overtuigende 1-2-zege.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Op ruim 2 minuten achterstand maar met de handicaps van de laatste startpositie en extra pitstoptijd als gevolg van een inschrijving in de SP-X-klasse met een GT3-prototype, was het debut van de nieuwe Porsche 992 GT3R een groot succes. Met Fred Makowiecki en Julien Andlauer achter het stuur reed de #911 Manthey Racing naar een knappe podiumklassering in de allereerste race voor het 2023-model.

Schnitzelalm Racing finishte als vierde algemeen en derde in de SP9/GT3-klasse met het liefdespaar Peter Terting en Carrie Schreiner in de #2 Mercedes-AMG GT3. Nico Verdonck en Christoph Breuer kwamen als vijfde over de eindstreep en wonnen daarmee de SP9/GT3 Pro-Am-klasse in de #17 ProSport Racing Aston Martin Vantage AMR GT3.

VLN Nürburgring-Nordschleife


In de Cup2-klasse voor Porsche 992 GT3 Cup-machines ging de zege naar de #112 KKrämer Racing van Moritz Kranz, Christopher Brück en Karsten Krämer die als zesde algemeen binnenkwamen. De felbevochten overwinning was mede te danken aan lange stint van Pro-rijders Kranz en Brück en slechts een enkele ronde van Krämer. Het trio kwam enkele seconden voor de Avia W&S Racing Porsche over de finish.

Tweevoudig Porsche Supercup-kampioen Larry ten Voorde uit Enschede eindigde als 47ste in de Porsche Cayman GT4 CS van Four Motors in de AT(-G)-klasse. Roelof Bruins, uitkomend in de VT2-FWD-klasse met een BMW 128ti van Team Sorg Rennsport, werd 58ste algemeen en tweede in zijn klasse op slechts enkele seconden van de winnaar.

VLN Nürburgring-Nordschleife


De volgende NLS-race vindt op 22 oktober plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS