Formule 1

Overstap George Russell naar Mercedes steeds dichterbij? "Ook als Lewis Hamilton dat niet leuk vindt"

Uitgegeven door Bart • 14 juni 2021 18:58

De verhalen worden steeds nadrukkelijker dat George Russell komend jaar de opvolger is van Valtteri Bottas bij het team van Mercedes. De jonge Brit moet al een tijdje zijn geduld bewaren en het bij Williams doen met de strijd in het achterveld. Volgens Red Bulls Helmut Marko heeft het geen zin om Russell nog langer bij Williams te laten rijden.

George Russell


"Voor mij zou het een logische stap zijn als Russell het stoeltje van Bottas overneemt", aldus Marko in een reactie aan Motorsportweek. "Je kunt het niet meer tegenhouden. Anders slaat de opleiding nergens op. Zelfs als Hamilton dan niet blij zou zijn."

Marko doelt op de interne strijd bij Mercedes. Waar Hamilton in het verleden werd uitgedaagd door Nico Rosberg, heeft hij van Bottas niks te duchten. Een eventuele komst van George Russell zou die verstandhoudingen kunnen verstoren. Hamilton wil uiteraard de absolute kopman blijven.

Volgens Marko heeft de 31-jarige Bottas weinig keuze voor volgend jaar. "Hij hoeft ons niet te bellen, wij hebben geen ruimte. Ik kan me voorstellen dat hij van stoeltje ruilt met Russell. Williams is denk ik de enige optie voor Bottas."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS