Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

'Over-the-Air’ updates nu mogelijk voor Volkswagen ID. modellen

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 11 maart 2021 10:00 • Print artikel

Nieuwe Volkswagen ID.3 en ID.4 modellen kunnen vanaf nu online nieuwe functies en technische updates ontvangen. De auto’s blijven actueel op het gebied van digitale ontwikkelingen dankzij zogenaamde ‘Over-the-Air’ updates. De softwareversie ‘ID.Software2.1’, die voorziet in de technische vereisten voor het ontvangen van ‘Over-the-Air’ updates, is automatisch inbegrepen bij alle nieuwe ID.-modellen die per kalenderweek 8 zijn geproduceerd. Eigenaren van reeds afgeleverde auto’s worden nog deze maand uitgenodigd om de software te laten installeren.

‘Over-the-Air’ updates nu mogelijk voor Volkswagen ID. modellen

Vanaf komende zomer voorziet Volkswagen de ID.-modellen elke drie maanden van een update. De updates zorgen voor geoptimaliseerde softwareprestaties en kunnen ook nieuwe functies bevatten. “Daarmee verzekeren wij dat alle uitgeleverde ID.-modellen gedurende hun gehele levensduur op hetzelfde softwareniveau worden gehouden als nieuwe auto’s. ‘Over-the-Air’ updates worden in de toekomst het nieuwe normaal voor auto’s,” verduidelijkt Thomas Ulbrich, bestuurslid voor Technische Ontwikkeling van Volkswagen AG.

De nieuw opgerichte ID.Digital projectgroep coördineert de implementatie van de ‘Over-the-Air’ updates in de ID.Family. De ‘agile’ werkwijze van deze projectgroep moet zorgen voor softwareontwikkeling met korte update cycli, waarbij de wensen van de klant het uitgangspunt zijn. Op deze manier kunnen besluiten over nieuwe digitale diensten en een verbeterde interactie met klanten snel en eenvoudig worden gerealiseerd.

Software-update voor bezitters ID.3 en ID.4
De nieuwe ID.Software2.1 is standaard al geïntegreerd in auto’s die per kalenderweek 8 worden geproduceerd. Voor klanten die al in het bezit zijn van een ID.-model is de nieuwe software nu ook beschikbaar. Zoals aangekondigd moeten zij hiervoor eenmalig hun dealer te bezoeken. Berijders van een ID.3 of ID.4 worden in maart door hun dealer uitgenodigd voor deze update. Met de nieuwe software is het voor het eerst in het volume-segment mogelijk om onder andere besturingsunits in de auto te updaten zonder dat klanten daarvoor naar de dealer hoeven.

De eerste ‘Over-the-Air’ updates worden momenteel op succesvolle wijze getest in ruim 3.000 zakenwagens van Volkswagen AG, zodat de eerste klanten binnenkort kunnen profiteren van continue prestatieverbeteringen en nieuwe functies.

‘Over-the-Air’ updates nu mogelijk voor Volkswagen ID. modellen


‘Over-the-Air’ updates nu mogelijk voor Volkswagen ID. modellen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS