Formule 1

'Oudje' Fernando Alonso ziet leeftijd als een voordeel: "Je moet het wel op kunnen brengen om..."

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2022 08:01 • Print artikel

Na het F1-pensioen van Kimi Raikkonen is Fernando Alonso de oudste coureur op de grid. De nu 40-jarige Spanjaard is nog altijd competitief ingesteld en vindt leeftijd maar een getal. De huidige Formule 1-auto's zijn niet zo veeleisend als in de tijd dat hij begon. De jarenlange ervaring geeft hem naar eigen zeggen een voordeel ten opzichte van de soms veel jongere concurrentie.

Fernando Alonso


De tweevoudig wereldkampioen herstelt momenteel van een kaakoperatie, maar wil het liever niet over leeftijd hebben. "Ik voel me goed en zie het vooral als een voordeel", aldus de Formule 1-coureur van Alpine in een interview met Motorsport. "Als ik op een circuit kom, ken ik dat al. Iedereen test nu voor het eerst met de 18-inch banden, maar die ken ik al uit het WEC. De banden gedragen zich exact hetzelfde en je moet er echt anders mee omgaan dan de vorige banden. Voor sommige coureurs is het allemaal nieuw, maar voor mij is dat niet zo."

Aan de andere kant staat Alonso nu wel voor een kalender met 23 races. Fysiek kan het behoorlijk zwaar worden. "Het enige probleem van dat ik ouder ben, is het vinden van de motivatie om 300 dagen per jaar weg van huis te zijn. Je moet dat op kunnen brengen en je leefstijl helemaal aanpassen naar de sport. Voor alle andere zaken zie ik mijn leeftijd als een voordeel. Ik wil me nog steeds volledig op de F1 richten en ik vind het rijden nog steeds fantastisch. Fysiek is het echt niet meer zo zwaar als in 2004 of 2005. Misschien was leeftijd toen wel een beperkende factor, nu niet meer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS