Formule 1

Oud-tweevoudig F1-wereldkampioen lovend over Max Verstappen en Red Bull-team: "Dit laat zien hoeveel..."

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2022 19:01 • Print artikel

Mika Häkkinen spreekt lovend over Max Verstappen die startend vanaf P10 het goud pakte in Hongarije. De Fin merkte daarin opnieuw een sterk punt van de Nederlander op. Tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Häkkinen is niets anders dan lyrisch over Max Verstappen na zijn inhaalrace in de Grand Prix van Hongarije. Het was zeker geen vanzelfsprekende overwinning aangezien de Nederlander vanaf de tiende plaats moest starten. Toch lukte het hem deze Grand Prix te winnen, mede door de blunders bij Ferrari en een uiterst sterke strategie van Red Bull.

Max_Verstappen_winst_Hongarije

"De overwinning van Max was indrukwekkend, niet alleen omdat hij zich door het verkeer moest werken, maar hij deed alles wat hij moest doen en het team gaf hem de juiste strategie om de overwinning binnen te slepen. In zekere zin toont een overwinning als deze aan hoeveel vertrouwen Max in zichzelf en de auto heeft", schrijft Häkkinen lovend in zijn column voor Unibet, geciteerd door GrandPrix247.

Kort nadat Verstappen Charles Leclerc had ingehaald, maakte de Limburger een 360 spin, waardoor hij zijn positie weer verloor aan de Monegask. Häkkinen ziet echter een groot verschil tussen Verstappen met Red Bull en Ferrari op dit soort momenten. "Zelfs wanneer ze in de problemen komen raken ze niet in paniek, maar focussen ze zich op het herstellen."

Mika_Hakkinen_interview TT circuit AssenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS