Formule 1

Oud-teamgenoot Jos Verstappen denkt dat Kimi Räikkönen stopt met de F1: "Ik geloof dat het over is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2020 10:16 • Print artikel

Mika Salo denkt dat zijn landgenoot Kimi Räikkönen met zijn laatste seizoen in de Formule 1 bezig is. De Alfa Romeo-coureur heeft inmiddels de leeftijd van 40 bereikt en is de oudste en meest ervaren coureur op de grid. Toch heeft hij het niet makkelijk dit jaar met een niet-competitieve auto en de Fin ligt niet langer duidelijk voor Antonio Giovinazzi.

F1 2020 Alfa Romeo


“De situatie lijkt super slecht", aldus Salo tegen Ilta-Sanomat. “De auto is niet goed en het leidt ook onder hoe de Ferrari-motor is aangepast. Ik zie ook niet meer dat Kimi zo ongelofelijk gemotiveerd is.”

Er gaan geruchten dat de Iceman aan het einde van het jaar stopt. “Als je een professional bent, stop je zeker niet midden in het seizoen”, vertelt de Fin. “Hoewel, ik geloof dat het over is aan het einde van het seizoen voor Kimi.”

Sommigen denken dat Mick Schumacher de plek van de coureur gaat innemen. De voormalig F1-coureur denkt dat er een betere optie is in de Ferrari Academy. “Schwartzman heeft recent wat slechte races gehad, maar ik hoop dat Alfa Romeo hem neemt”, zegt de coureur die samen met Jos Verstappen bij Tyrell reed. “Hij is een van de SMP Racing-coureurs. Ik heb met hem getraind sinds hij dertien was en ik blijf dat doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS