Formule 1

Oud-coureur is klaar met T-shirts Lewis Hamilton: "De FIA moet dit soort gedrag niet tolereren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2020 10:33 • Print artikel

Lewis Hamilton toont al het hele seizoen op de grid het Black Lives Matters t-shirt. In Mugello ging de Mercedes-coureur een stapje verder met een politiek statement op zijn shirt tijdens de podiumceremonie en de interviews na afloop. Op zijn shirt stond de tekst 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor'. Voormalig F1-coureur Vitaly Petrov vindt dat de acties van Hamilton ingeperkt moeten worden, voordat er te veel van dit soort statements gemaakt gaan worden.

Lewis Hamilton


"Persoonlijk vind ik dat dit soort t-shirts en iedereen vragen om te knielen, veel te ver gaan", aldus de Rus tegen Championat. "Ieder volwassen persoon moet zelf weten hoe hij hiermee omgaat. Je hebt het recht om je mening uit te spreken in interviews of op social media, maar ik denk dat de Amerikaanse overheid zich al wel bewust is van deze problemen."

"Voor mij gaat het te ver om hier ook in de Formule 1 uitspraken over te doen", aldus Petrov. "Ik denk dat de helft van de kijkers niet eens wist waar de tekst op sloeg. Stel dat een coureur openlijk bekend maakt dat hij homo is. Komt dan ook iedereen met een regenboogvlag en moeten we dan iedereen vragen om homo te worden? De FIA moet dit soort gedrag niet langer tolereren."

Volgens Petrov is er ook een reden waarom bijvoorbeeld Daniil Kvyat niet knielt. "Wij Russen knielen alleen voor god of om je vrouw ten huwelijk te vragen. In Rusland hebben we een andere mentaliteit en hebben we niet de problemen waar Hamilton aandacht voor vraagt. Er moet voor iedereen respect zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS