Formule 1

Oud-Formule 1-coureur legt uit waarom hij Red Bull afwees: "Ik geloofde dat de positieve ontwikkeling..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2021 06:46 • Print artikel

Kevin Magnussen heeft uitgelegd waarom hij eerder een 'officieus aanbod' van Red Bull Racing afsloeg om bij het toenmalige Toro Rosso te komen rijden.

Kevin Magnussen Red Bull Racing F1 Toro Rosso


De Formule 1-carrière van de Deen begon zeer beloftevol. Toen hij in 2014 bij McLaren op het toneel verscheen, werd hem een rooskleurige toekomst voorspeld en zijn podiumplaats bij zijn debuut in Australië onderstreepte dat nog eens.

Vanaf dat moment verliep het echter niet zo soepel als Magnussen had gehoopt. De coureur werd in 2015 gedegradeerd tot test- en reserverijder bij McLaren om plaats te maken voor de teruggekeerde Fernando Alonso, en werd aan het eind van het jaar ontslagen.

Een onsuccesvol 2016 met Renault volgde, voordat Magnussen voor het volgende seizoen werd opgepikt door Haas als partner van Romain Grosjean.

In 2018 genoot het Amerikaanse team een aantal zeer goede prestaties in de Formule 1 toen het streed aan de voorkant van het middenveld. Het eindigde het seizoen op P5 in het constructeurskampioenschap, de beste prestatie tot nu toe. Magnussen had 56 punten op zijn naam staan.

Maar toen het einde van het jaar naderde, volgde een belangrijke beslissing. Daniel Ricciardo had Red Bull verrast door aan te kondigen dat hij zou vertrekken naar Renault, en dus werd Toro Rosso-coureur Pierre Gasly gepromoveerd naar Red Bull, daarmee een vacante stoel bij Toro Rosso achterlatend.

Magnussen heeft in het verleden gezegd dat het team hem heeft benaderd over een mogelijke deal, en in een interview met het Deense B.T. heeft hij nu bevestigd dat hij niet in onderhandeling is gegaan omdat op dat moment een verblijf bij Haas de betere stap in zijn carrière leek. "Toen we met ze spraken, werd het snel duidelijk dat ze een kandidaat hadden voor het Red Bull-zitje (Gasly), maar ze vermeldden dat er een vacature zou zijn bij Toro Rosso", aldus Magnussen. "Het was niet zo dat ze een contract voorlegden of iets dergelijks, maar het was duidelijk een optie."

"We kozen ervoor om die mogelijkheid naast ons neer te leggen omdat ik me echt goed voelde bij Haas en ik geloofde dat we de positieve ontwikkeling die we door 2018 hadden, konden voortzetten."

Helaas bleek 2019 het begin van een neergang voor Haas. Magnussen verliet het team aan het einde van 2020.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS