Formule 1

Oud-Ferrari F1-teambaas doet boekje open over werkcultuur bij Ferrari: "Ik wil me bemoeien met wat er gebeurt, maar..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 december 2022 06:20 • Print artikel

Eerder deze week maakte Ferrari bekend dat Mattia Binotto zijn biezen mocht pakken. Ondanks de tweede plaats in het constructeurskampioenschap moet de Zwitserse-Italiaan het veld ruimen. Oud-Ferrari-teambaas Stefano Domenicali weet maar al te goed hoe het is om te moeten presteren bij de Scuderia Ferrari. Volgens hem is een tweede positie bij Ferrari dan ook niet goed genoeg.

Stefano Domenicali ex Ferrari

Na enkele tegenvallende jaren konden Ferrari-fans aan het begin van het seizoen hun hart ophalen. Eindelijk een snelle auto, eindelijk weer een overwinning en eindelijk weer hoop op het kampioenschap. Maar al snel werd duidelijk dat de Scuderia, door betrouwbaarheidsproblemen, strategische problemen en rijdersfouten het onderspit moest delven tegen Red Bull Racing en Max Verstappen. De hoop verging de Tifosi dan ook snel en een aantal dagsuccessen was wat nog resteerde.

Domenicali kent de klappen van de zweep, toen hij tussen 2008 en 2014 teambaas was bij Ferrari. Hij ruimde zelf halverwege 2014 het veld door de tegenvallende prestaties van de Ferrari F14-T. Hij werd toen vervangen door Marco Mattiaci, die op zijn beurt al na een half jaar moest vertrekken. In gesprek met Sky Sports legde hij de werkcultuur van Ferrari uit: "Tweede worden is simpelweg niet goed genoeg voor een team als Ferrari. Ik wil me niet bemoeien met wat er gebeurt in een team, maar ik wens Mattia wel het allerbeste voor de nabije toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS