Formule 1

Oud F1-wereldkampioen haalt keihard uit naar Toto Wolff: "Het maakt me echt kwaad dat..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 april 2021 10:03 • Print artikel

Alan Jones heeft in gesprek met Peter Windsor, op zijn YouTube-kanaal keihard uitgehaald naar Toto Wolff. De Australiër werd in 1980 wereldkampioen en won in zijn carrière twaalf keer een Grand Prix. Hij reed zijn laatste wedstrijd in 1986 in Australië en hij heeft onder andere voor Arrows en Williams gereden. Jones is totaal niet te spreken over de uitspraken van Toto Wolff, na afloop van de Emilia Romagna Grand Prix.

Toto Wolff F1 Mercedes mondkapje

"Ik vind dat George Russell met enig optimisme het gevecht met Bottas aanging, maar het maakt me echt kwaad dat Wolff tegen Russell heeft gezegd dat, als hij niet uit zou kijken, hij ergens in een Renault Cup zou gaan rijden".

"Kijk, ik weet hoe het zit. Russell is reservecoureur voor Mercedes en Williams gebruikt de motoren van Mercedes. Maar als ik in de schoenen van Russell had gestaan, dan zou ik tegen Wolff zeggen: houd je mond, ik rij voor Williams en niet voor jouw team", zei Jones venijnig. "Toto Wolff runt het team van Mercedes, hij mag daarom kritisch zijn in de richting van Russell. Maar het is gewoon belachelijk om zoiets in combinatie met een Clio Cup te zeggen", waarmee Jones zijn laatste pijl afschiet in de richting van Toto Wolff.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS