Formule 1

Oud F1-coureur vreest voor Ferrari-teambaas Binotto: "Functie deze zomer al in gevaar"

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2022 15:02 • Print artikel

Na het debacle voor Ferrari in Hongarije is het team de zomerstop ingegaan met een grote achterstand op Red Bull en Max Verstappen. Ralf Schumacher denkt dat er serieus wordt nagedacht over een ontslag van teambaas Mattia Binotto. De Grand Prix van Hongarije had voor Ferrari een 1-2 moeten worden. Dit was het doel van teambaas Mattia Binotto, maar de uitkomst was verre van een topresultaat voor het team. Carlos Sainz liep het podium mis en werd vierde, terwijl Charles Leclerc slechts als zesde over de finish kwam. Een klap voor de Italiaanse renstal, vooral omdat Max Verstappen ook nog eens een keer won.

Ferrari_Mattia_Binotto_parapluie
Mattia Binotto kreeg na afloop van de GP Hongarije een regen van kritiek, hij kon dus een paraplu wel gebruiken

Consequenties voor Binotto?
Leclerc heeft nu een achterstand van 80 punten op Verstappen. In de constructeursstand heeft Red Bull een voorsprong van 97 punten op Ferrari. Het kon voor de Scuderia bijna geen slechter begin zijn van de zomerstop. Wat zijn de gevolgen binnen het team? Heeft dit gevolgen voor teambaas Binotto? Ralf Schumacher vermoedt van wel.

Te veel fouten
"Ik denk dat zijn functie al in gevaar is tijdens de zomerstop", zegt de voormalig F1-coureur tegen Sky Deutschland. "Er zijn te veel kleine dingen die fout zijn gegaan. Ook zijn er te veel technische problemen geweest. Als je iets zoals dit krijgt - een kans om voor het WK te gaan - en je brengt de operatie in gevaar en gooit het al weg in een vroege fase, dan is dat is erg zwaar te accepteren."

Voor Red Bull onverwacht
Dat het een erg zwaar weekend was voor Ferrari is volgens Schumacher wel duidelijk. "De verkeerde keuze werd op vrijdag al gemaakt, want ze gebruikten te banden die ze in de race nog nodig hadden. Dat was erg pijnlijk voor Ferrari." Hier hield het volgens de Duitse coureur niet op met de opmerkelijke fouten bij de Scuderia. Ook in de race ging het vervolgens fout, aldus een ebricht van RacimgNews365. "De laatste stop van Leclerc was voor mij onbegrijpelijk. Je geeft daar gewoon twee extra plaatsen kwijt. Ik denk niet dat Red Bull deze hulp had verwacht." Max Verstappen kon de race winnen nadat hij startte vanaf de tiende plaats. De Limburger heeft een ruime voorsprong van 80 WK-punten op Leclerc.

Ferrari_Mattia_Binotto_pitcrew_at_work
Ondanks het toeziend oog van Mattia Binotto zijn er te veel kleine dingen die fout zijn gegaan, evenals dat er te veel technische problemen zijn

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS