Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Oscar Piastri wint knotsgekke F2-race in Bahrein, heldenrace Richard Verschoor vanaf P22 naar plek 4 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 27 maart 2021 18:50 • Print artikel

Oscar Piastri heeft de tweede Formule 2 sprintrace op het circuit van Bahrein gewonnen. Guanyu Zhou kwam achter Christian Lundgaard als derde over de finish, maar de Chinees schoof een plaats op door een tijdstraf van dezelfde Lundgaard. Daardoor mocht Jehan Daruvala ook mee naar het podium. Richard Verschoor kwam na een geweldige opmars net een plek te kort voor het podium. De Nederlander reed echt een superrace. Verschoor moest als laatste starten en kwam als grote held als vierde over de finish. Bent Viscaal reed een tijd goed vooraan in het veld mee, maar finishte uiteindelijk als twaalfde.

Oscar Piastri

Yuri Vips startte van pole en bleef na de start aan de leiding. Lirim Zendeli ging goed mee en kon zijn weg vervolgen als tweede. Daarachter was er meteen chaos. Dan Ticktum en Robert Shwartzman raakten elkaar. Ticktum spinde, maar leek daarna door te kunnen rijden, maar de auto van Shwartzman stond stil op de baan. Dit zorgde voor een safetycar situatie. In ronde vier kon de race weer hervat worden. Guanyu Zhou zag na de herstart zijn kans schoon en hij haalde Zendeli in voor plek twee. Zhou zette daarna meteen de aanval in op Vips en nam de leiding in de race over. Voor Zendeli ging het daarna mis. Christian Lundgaard en hij raakten elkaar en Zendeli moest de strijd staken met een lekke band. Lundgaard kreeg voor dit contact een tien seconden tijdstraf.

Bent Viscaal was inmiddels ook opgeklommen tot de zevende plek. De Nederlander was goed in gevecht met Theo Pourchaire en Marcus Armstrong. Vooraan schoof het veld flink in elkaar. Zhou lag nog steeds aan de leiding, maar daarachter waren er flink wat coureurs aangesloten. Liam Lawson, Christian Lundgaard en Felipe Drugovich waren in een heftig gevecht bezig voor plek drie totdat er contact was. Drugovich en Lawson raakten elkaar en opnieuw kwam er een safetycar op de baan. Veel coureurs besloten binnen te komen voor nieuwe banden. Zhou besloot buiten te blijven. In ronde zeventien kon de race weer hervat worden. De coureurs op de nieuwe banden profiteerden flink van de nieuwe banden. Armstrong, Viscaal en Drugovich probeerden allemaal te vechten voor een plek op het podium. Armstrong wist in deze fase het gevecht te winnen. Maar inmiddels waren Oscar Piastri en Jehan Daruvala ook aangesloten.

Piastri zette echt de turbo er op en hij wist de leiding in de race over te nemen. Na de knotsgekke eindfase ging Piastri als eerste over de streep. Christian Lundgaard kwam als tweede over de finish, maar moest hij had nog een tien seconden tijdstraf. Hierdoor viel hij terug naar plek negen. Jehan Daruvala mocht mee naar het podium. Viscaal was even goed aan het meevechten, maar zijn banden waren echt op en hij viel terug naar een twaalfde plaats. Richard Verschoor reed een heldenrace. De rijder van MP Motorsport moest als 22e en laatste startten, omdat Richard Verschoor niet finishte in de eerste sprintrace, waar hij uit de race werd getikt (VIDEO). Verschoor bleef rustig en wist zich echt naar voren te knokken. Met snaar strakke inhaalacties haalde Verschoor de ene na de andere coureur in. Uiteindelijk kwam hij als vijfde over de finish, maar werd toch vierde door de tijdstraf van Lundgaard. de Nederlander laat hiermee zien dat hij thuishoort in klasse vlak on der de Formule 1. Nu het budget nog vinden om het seizoen af te maken. Hij verdiend het...

Uitslag Formule 2 sprintrace 2 Bahrein

2 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi Racing + 2.076
3 Jehan Daruvala Carlin + 2.494
4 Richard Verschoor MP Motorsport + 2.966
5 Theo Pourchaire ART Grand Prix + 3.759
6 David Beckmann Charouz Racing + 6.387
7 Marino Sato Trident + 8.096
8 Matteo Nannini BWT HWA Racelab + 9.733
9 Christian Lundgaard ART Grand Prix + 10.744
10 Marcus Armstrong DAMS + 12.180
11 Guilherme Samaia Charouz Racing + 12.442
12 Bent Viscaal Trident + 16.744
13 Gianluca Petecof Campos Racing + 17.569
14 Felipe Drugovich UNI-Virtuosi Racing + 24.547
15 Roy Nissany DAMS + 27.471
16 Juri Vips Hitech Grand Prix + 36.98
17 Ralph Boschung Campos Racing + 48.466
DNF Liam Lawson Hitech Grand Prix
DNF Alessio Deledda BWT HWA Racelab
DNF Lirim Zendeli MP Motorsport
DNF Dan Ticktum Carlin
DNF Robert Shwartzman Prema Racing
Uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS