Formule 1

Oscar Piastri heeft goede indruk van McLaren: “Ik heb er echt van genoten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 november 2022 16:01 • Print artikel

Over de contractuele saga tussen Oscar Piastri, Alpine en McLaren is inmiddels al genoeg gezegd en geschreven. Feit is dat de jonge Australische coureur volgend seizoen rijdt bij het team van McLaren naast zijn nieuwe ervaren teamgenoot Lando Norris. Tijdens de Pirelli-bandentest op het circuit van Yas Marina maakte de 21-jarige coureur zijn eerste meters de McLaren.

Oscar Piastri

Piastri heeft zeker niet stilgezeten, hij reed maar liefst 123 rondjes, wat gelijk staat aan 650(!) kilometer. Dat is dezelfde afstand als van Rotterdam naar het circuit van Le Mans, een behoorlijke afstand dus. Gelukkig mocht Piastri wel harder dan 100 kilometer per uur rijden.

Het was dus een spannende dag voor Piastri, de Formule 2-kampioen van 2021 moest zichzelf bewijzen. In een persbericht liet hij weten wat hij van de dag vond: “Een goede eerste dag bij McLaren, ik denk dat we veel hebben geleerd. Het was geweldig om eindelijk bij het team te komen en ik wil ze bedanken voor een goede dag. We hebben veel rondjes gereden en veel geëxperimenteerd, en dat is precies waar het vandaag om draait. Ik heb een goed idee waar ik me voor volgend jaar kan verbeteren.”

“Ik heb er echt van genoten, het is fijn om eindelijk weer de baan op te gaan en de auto's van 2022 te ervaren. Ik kijk nu uit naar volgend jaar. Volgende week ben ik in de fabriek om het hele team te ontmoeten, daarna neem ik een korte pauze voordat ik weer aan het werk ga met McLaren om me voor te bereiden op volgend jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS