Formule 1

Oscar Piastri-drama: William Storey doet zijn zegje over Alpine-saga

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2022 17:02 • Print artikel

William Storey zegt dat coureur Oscar Piastri een 'totaal ondankbare' is die net zoveel loyaliteit heeft getoond als het Haas F1 team laat zien. De oprichter van Rich Energy en in het recente verleden actief in de F1, zegt dat Piastri een 'totaal ondankbare' is die net zoveel loyaliteit heeft getoond als het Haas F1 team laat zien.

Oscar Piastri-drama


Door het verlies van Fernando Alonso aan Aston Martin, kondigde Alpine dinsdagmiddag aan dat Piastri volgend seizoen als reservecoureur de samenwerking met Esteban Ocon op zich zou nemen. Uren later wees Piastri Alpine af en maakte hij duidelijk dat hij volgend seizoen niet meer bij het team zal zijn.

"Een coureur die een plaats in de coureursacademie van het Alpine F1-team cadeau kreeg en een felbegeerd reserverijderszitje, behandelt zijn weldoeners nu met minachting nadat hij een deal heeft gesloten met Porky Brown. Hij zou perfect geschikt zijn voor Haas F1 team; ontrouw en slecht beoordelingsvermogen."

Piastri wordt sinds januari 2020 gesteund door de junioracademie van Alpine, waarmee hij dat seizoen het Formule 3-kampioenschap won en een jaar later ook het Formule 2-kampioenschap. Hij had gehoopt dat hij daardoor automatisch naar de Formule 1 zou promoveren, maar omdat Alpine Alonso en Esteban Ocon al in dienst had, moest hij dit seizoen aan de kant blijven staan als reservecoureur.

Het team beloofde dat hij zou blijven rijden en heeft dat waargemaakt door hem bij verschillende tests in de auto te zetten en ook een FP1 run te plannen. Gedacht wordt dat Piastri Alpine heeft afgewezen na het tekenen van een intentieverklaring met McLaren waar hij de geplaagde Daniel Ricciardo zou gaan vervangen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS