Formule 1

Oscar Piastri wil Max Verstappen pakken bij de start van GP Japan: "Maar één auto voor me"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2023 07:50

SUZUKA -
Oscar Piastri start de Grand Prix van Japan komende zondag vanaf de tweede startpositie. De jonge Australische McLaren-coureur reed zijn beste Formule 1-kwalificatie en moest alleen Max Verstappen voor zich dulden. Hij hield teamgenoot Lando Norris nipt achter zich. De man uit Melbourne was erg content met het mooie resultaat in Suzuka.

Oscar Piastri Japan F1

Met Piastri op P2, heeft hij zondag slechts een coureur voor zich staan. Ondanks dat dit de sterkste coureur van het veld is, weet Piastri dat alles kan gebeuren: "Het is de eerste keer dat ik een op de eerste startrij sta, het zal wel een gave ervaring worden. Er is maar één auto voor om in te halen, dus ik zal proberen dat te laten gebeuren", aldus Piastri voor de camera bij Jean Alesi.

Je zou verwachten dat Piastri het circuit vanuit zijn juniorencarrière misschien al kent, zeker gezien zijn mooie prestatie. Maar niets is minder waar. Piastri was hiervoor nog nooit in Japan geweest, laat staan dat hij had gereden op Suzuka: "De eerste was behoorlijk solide, best tevreden mee. Ik had het beter kunnen doen in de laatste chicane. De eerste sector was goed in de tweede ronde, de laatste twee sectoren niet zo goed. Het is tot nu toe een goed weekend geweest voor het team. Ik heb upgrades voor de auto en die zijn snel."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS