Formule 1

Oscar Piastri trots op podium in straten Monaco: "Het was een tricky race"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 mei 2024 16:31

Oscar Piastri maakt opnieuw indruk. De jonge Australische McLaren-coureur komt in zijn tweede Grand Prix van Monaco als tweede over de eindstreep. Piastri startte de race vanaf P2 en kon zich geen weg banen langs racewinnaar Charles Leclerc. De hele race stond Piastri onder druk van Carlos Sainz. Piastri wist de Spanjaard af te stoppen.

Oscar Piastri Monaco GP

Piastri kwam bij de eerste start in aanraking met Carlos Sainz. Toch wist hij Sainz achter zich te houden, die als resultaat van de aanraking een lekke band kreeg. Ook bij de herstart hield hij Sainz achter zich en controleerde hij het tempo, maar een aanval op de raceleider kwam er niet van.

"Het was een tricky race! De pace aan het begin was echt waanzinnig langzaam", vertelt Piastri in gesprek met Jenson Button na de race. "Ik probeerde eventjes te kijken voor de tunnel, maar het gat was te klein om echt te kunnen inhalen. Ik wil het team bedanken, want dit was echt een goed weekend. Ik ben blij dat we dit resultaat mee naar huis hebben kunnen nemen. Ik reed sterk in de vorige races, maar ik kon dat niet laten zien met mijn resultaat. Ik ben blij met het podium."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS