Formule 1

Oscar Piastri na eerste podiumplek in de Formule 1: "Voelt heel speciaal"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2023 08:02

SUZUKA - Oscar Piastri scoorde tijdens de Grand Prix van Japan zijn allereerste Formule 1-podium. De Australiër kende naar eigen zeggen een prima race en noemt zichzelf enorm bevoorrecht door op het Formule 1-podium te mogen staan. De rookie eindigde in Suzuka achter Max Verstappen en teamgenoot Lando Norris.

Oscar Piastri F1 Japan

"Dit voelt heel speciaal", begint Piastri na de race voor de camera van Damon Hill. "Dit moment zal mij nog lang bijblijven. Ik kan het team niet genoeg bedanken om mij deze kans te geven. Er zijn weinig mensen die in hun leven een mogelijkheid als deze krijgen. En ik krijg het voor elkaar in mijn eerste seizoen. Ik ben mijn team zo dankbaar, al was het niet mijn beste race ooit. Maar het was genoeg om uiteindelijk toch een beker te pakken. Daar ben ik erg blij mee."

"De inhaalactie op George Russell was spannend. Ik wist dat ik hem snel voorbij moest gaan, anders zou ik vast blijven zitten. Dat was close, maar de pace zat er daarna goed in. Ik denk dat ik in de tweede helft van de race meer in een ritme kwam en de snelheid was wat beter. Dus ja, ik ben ontzettend blij en ik kijk er naar uit om meer podiumplekken te pakken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS