Formule 1

Oscar Piastri had 'veel problemen' met oproep McLaren: "Pijnlijk is het wel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2024 06:30

Oscar Piastri heeft gezegd dat McLaren voor de 'moeilijkste beslissing in de autosport' stond, maar uitte geen kritiek op de keuze van het team om hem en Lando Norris niet achter elkaar te laten stoppen.

Oscar Piastri McLaren F1

Piastri zat in ronde 27 binnen een halve seconde van leider Norris toen het begon te regenen, maar de Australiër was degene die buiten werd gelaten en dat kostte hem een kans op een podium of zelfs meer.

Terwijl de rest van de grid pitte voor de inters, had McLaren de keuze om voor een dubbele stack te gaan of P2 (Piastri) eruit te laten in de hoop dat hij niet te veel tijd zou verliezen.

Maar tijd verliezen deed hij wel, hij ging de pits in met Norris op slechts vijf seconden achterstand, en deze tactische keuze deed hem naar P6 zakken en haalde hem uit de strijd om de overwinning.

Piastri omschreef die beslissing als de 'moeilijkste beslissing die je ooit in de autosport kunt nemen', maar gaf toe dat het een 'pijnlijke' beslissing was.

"Ik zou zeggen van ons samen", vertelde hij de media over wiens beslissing het was, hij of het team. "Die beslissing in die race is waarschijnlijk de moeilijkste die je ooit in de autosport zult moeten nemen. Je hebt twee auto's, één twee, gescheiden door een halve seconde met regen. Moeilijker dan dat wordt het niet."

"Het is duidelijk dat we sommige dingen moeten herzien, double stacking zou de betere beslissing zijn geweest. We moeten gewoon kijken of we informatie hadden waaruit duidelijk was dat dat een betere keuze zou zijn. Maar een beetje pijnlijk is het wel gezien het gat met Lewis."

"Zodra ik voorbij aan de pitstraat kwam, wist ik dat het de verkeerde keuze was. De laatste paar bochten waren heel erg moeilijk en ik kon op mijn dashboard zien dat Lando zo'n vijf seconden achter me zat toen ik ging pitten. Dus ik wist dat ik toen in de problemen zat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS