Formule 1

Organisatie GP Australië schept duidelijkheid: "Alleen toegang als je volledig gevaccineerd bent"

Uitgegeven door Bart • 23 januari 2022 13:49 • Print artikel

De organisatie van de Grand Prix van Australië heeft de Formule 1-wereld duidelijk gemaakt dat alleen gevaccineerde mensen het land inkomen. Eerder deze maand is in Australië flinke ophef ontstaan rondom de nummer één van de tenniswereld Novak Djokovic. De Serviër was naar Down Under afgereisd voor de Australian Open, maar werd nog voor het toernooi begon op het vliegtuig terug gezet. Djokovic is niet gevaccineerd en dacht op basis van een negatieve test deel te kunnen nemen, maar dat blijkt dus niet het geval en dat zal later dit jaar ook niet gelden voor de F1-race.

Max Verstappen


De race in Melbourne staat dit jaar voor 10 april op de kalender. Alle teams, medewerkers, monteurs en coureurs die naar Albert Park willen afreizen, zullen volledig gevaccineerd moeten zijn. Dat benadrukt directeur van de Australische Grand Prix Andrew Westacott in een reactie aan Fox Sports.

"Iedereen zal volledig gevaccineerd moeten zijn en niemand krijgt daar een uitzondering voor. Of je nu Lewis Hamilton of Valentino Rossi heet. De Formule 1 en de FIA kennen de Australische regels en de vaccinatieplicht wordt opgenomen in de regels voor de Australische Grand Prix."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS