Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Organisatie 24 Uur van Le Mans rekent op 50.000 bezoekers

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2021 09:20 • Print artikel

De ACO hoopt tijdens de aankomende 24 uur van Le Mans 50.000 bezoekers te mogen ontvangen. Dat is ongeveer 20% van de normale capaciteit dat het evenement van 18-22 augustus mag bezoeken. De tickets gaan op 21 juni in de verkoop, voor ACO-leden is dat drie dagen eerder.

Start 24 uur van Le Mans


De organisatie meldt dat de plannen voor het beperkte aantal bezoekers in lijn is met de regelgeving van de France overheid. De aankondiging komt nadat de ACO-president Pierre Fillon vorige maand al zei dat hij hoopvol was dat bezoekers toegelaten mogen worden. Bezoekers aan het raceweekend moeten een gezondheidspas van de Franse overheid kunnen tonen met een volledige vaccinatie, een negatieve PCR-test binnen 48 uur of een bevestiging van een eerdere Covid-19 infectie die tussen de 15 dagen en zes maanden geleden is.

De deuren naar het circuit gaan open op woensdag 18 augustus voor de eerste training. De ACO zegt dat diverse campings en parkeerplekken open gaan zijn. De testdag en technische keuring vindt wel achter gesloten deuren plaats. Tijdens het evenement wordt geen kermis georganiseerd en het concert blijft ook achterwegen. De ACO zegt wel dat er andere activiteiten naast de baan georganiseerd gaan worden.

Mocht het evenement niet doorgaan of toch achter gesloten deuren doorgaan, dan krijgen de houders van een ticket deze teruggestort.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS