Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Oreca gaat de LMDh ontwikkelen voor Acura: "Technische uitdagingen zijn groot"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2021 15:00 • Print artikel

Acura heeft bevestigd dat het met Oreca in zee gaat voor het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe Acura ARX-06 LMDh-auto. De auto’s gaan ingezet worden door Wayne Taylor Racing en Meyer Shank Racing in de IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Op dit moment rijden de teams ook al met de DPi-bolides van het merk. Met Oreca wordt het huidige partnerschap ook voortgezet richting de nieuwe auto.

Konica Minolta Acura

“Het is een genot om aan te kondigen dat we doorgaan met onze associatie met Oreca richting het geëlektrificeerde LMDh-tijdperk”, aldus het hoofd van Hond Performance Development, David Salters. “We hebben genoten van een erg succesvol partnerschap met Oreca met de huidige Acura ARX-05-programma, waaronder het winnen van de IMSA DPi-fabrikanten kampioenschap in zowel 2019 en 2020 en het IMSA Michelin Endurance dit seizoen.”

“We verwachten dat de technische uitdagingen groot zijn voor de LMDh en de competitie tussen alle de fabrikanten en teams intens. Maar dat is waarom Acura en HPD betrokken zijn bij de motorsport. Samen met Oreca en onze excellente partnerteams, zijn we echt blij om deel te zijn van de IMSA aan het begin van het LMDh-tijdperk.”

Er is geen verdere nieuwe bekend gemaakt wanneer de auto voor het eerst de baan op gaat of een tijdpad richting haar debuut. Verder is het niet bekend of het merk naar het FIA World Endurance Championship of 24 uur van Le Mans komt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS