Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Opmerkelijk verzoek: Emma Kimilainen moest topless poseren voor IndyCar-contract

Uitgegeven door Bart • 29 december 2020 17:06 • Print artikel

In de Finse Formule 1-podcast Shikaani is een heel opmerkelijk fragment voorbij gekomen dat zich 10 jaar geleden afspeelde. Emma Kimilainen, nu uitkomend in de W Series dat in het voorprogramma van de F1 2021 racet, was in 2010 op jacht naar een stoeltje in de Indy Lights. Het team, dat niet genoemd wordt, had een grote sponsor geregeld, maar kwam vervolgens met een opmerkelijk verzoek.De toen 20-jarige Kimilainen kwam er in Amerika dat het om een mannenblad ging. Het team dacht geregeld te hebben dat een bikinifoto genoeg was, maar de sponsor ging verder en eiste dat de coureur topless gefotografeerd zou worden. Kimilainen zag direct van de deal af en zag een droom op bizarre wijze in rook opgaan. Ze nam vervolgens een racepauze van 4 jaar waarin ze moeder van een dochter werd.

Op Twitter reageert Kimilainen op alle steunbetuigingen. "Ik weet niet welk waarheidsdrankje ik had gedronken, maar het hoge woord is er uit. Het is makkelijker om te zwijgen als je geen drama wilt. In mijn 28 jaar lange carrière zijn veel bizarre dingen gebeurd, maar dat ik topless moest poseren voor een mannenblad sloeg alles. Ik heb het zonder twijfel direct afgewezen en ben weggelopen."

"Gelukkig is er in de tussentijd veel veranderd ten aanzien van rechten voor vrouwen en gelijkheid", zo vervolgt Kimilainen. "Bij races had je natuurlijk lange tijd grid girls met weinig kleding aan. Er werd een seksistisch beeld geschetst van vrouwen in de motorindustrie. Dit verzoek was het meest bizarre ooit. Het laat zien hoe belangrijk werk de W Series heeft verzet om meer gelijkheid te creëren. Het liefst had ik hier geen aandacht mee getrokken, maar als moeder van een 7-jarig meisje ben ik er trots op dat er nu meer gelijkheid is in de wereld."

Emma Kimilainen


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS