Formule 1

Ophef rond Lando Norris: "Ik ben dom en onvoorzichtig geweest met sommige dingen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2020 19:44 • Print artikel

Lando Norris haalde uit naar Lewis Hamilton, nadat de Mercedes-coureur het record voor de meeste Grand Prix-overwinningen binnenhaalde. Later bood de McLaren-coureur zijn excuses aan via Twitter, maar haalde daar niet expliciet zijn F1-rivaal aan. Het zorgde ervoor dat de Britse actrice Kelechi Okafor de jonge Britse McLaren coureur uitmaakte voor racist. “Ik ben blij voor hem, niets meer”, aldus Norris over het record van Hamilton. “Het betekent niets voor me, echt waar. Hij zit in een auto waarmee hij eigenlijk, elke race moet winnen. Hij moet één of twee andere coureurs verslaan, dat is het. Eerlijk is eerlijk, hij doet nog steeds het werk wat hij moet doen.”Later bood de McLaren-coureur op internet zijn excuses aan richting wereldkampioen Hamilton over het bagatelliseren van zijn prestaties. “Ik ben een excuus verschuldigd”, aldus de jonge coureur. “Ik ben dom en onvoorzichtig geweest met sommige dingen. Ik heb recent in de media en interviews dingen gezegd, waarin ik geen respect toon voor sommige mensen.”

Het excuus van Norris werd overigens niet door iedereen geaccepteerd. De Britse actrice Kelechi Okafor reageerde kort en bondig met: “Biedt direct je excuses aan Hamilton aan. Jij vertoont racisme!”

Het zorgde op Twitter voor de nodige reacties op het bericht van de actrice, die het allemaal opnamen voor Lando Norris. Overigens maakte Norris weinig woorden vuil aan het incident. “Ik ben niet zo’n soort persoon, dus ik weet dat ik mijn excuses aan hen moet aanbieden, maar ook aan iedereen die leest/luistert. Sorry”, voegde de Brit eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS