Autosport BE • BELCAR

Opgave PK Carsport in ochtend 24 uur van Zolder, DVB Racing controleert de race

Uitgegeven door Dirk Kempen • 20 augustus 2017 09:02 • Print artikel

Bij het opkomen van de zon tijdens de 24 uur van Zolder miste er n grote kanshebber op de baan, PK Carsport. De (nieuwe) Porsche 991 van het team had een kapotte versnellingsbak. Hoewel het team heeft geprobeerd de auto te repareren, heeft het team officieel opgegeven.

null
Nog vr dat de zon opkwam was er een groot ongeval. Een van de leidende auto's van de GT's, de Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini Huracan Supertrofeo, crashte in de chicane. Een van de Porsche's in het veld had een oliespoor neergelegd. Pieter Vanneste verloor de controle over zijn Lamborghini met erg veel schade tot gevolg. Vanneste kon uit eigen kracht het voertuig verlaten.

Vooraan was het lang een tweestrijd tussen de Gilles Magnus van DVB Racing en David Houthoofd van McDonalds Racing. Houthoofd werd enkele keren bestraft met een drive through penalty. De Belgische rijder van de Norma M20FC reed enkele keren onder de normtijd voor de Belcar 2 klasse. Door de straffen voor de nummer twee in het algemeen klassement liep de voorsprong van Gilles Magnus op tot vier ronden.

Jaap van Lagen, uitkomend voor Belgium Racing, is de beste Nederlander op dit moment. Op de vierde plaats algemeen gaat de Gelderlander aan de leiding in de Belcar 1 klasse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS