Autosport BE • BELCAR

Opening 24 uur van Zolder niet optimaal voor Frankenhout en Barten, Vervisch houdt leiding

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 augustus 2017 16:01 • Print artikel

Ondanks een zware bui vlak voor de start, tijdens de grid walk, droogde het asfalt van Circuit Zolder snel op. Hierdoor kozen alle teams om op slick banden te starten. De openingsfase van de 24 uur van Zolder leek zelfs op een sprintrace.

null
Frederic Vervisch had geen enkele moeite om de leiding in handen te houden na de start. De Lamborghini Huracan SuperTrofeo van Chrisal Leipert Motorsport deed een poging om de tweede plaats te veroveren, maar Sam Dejonghe hield Niels Lagrange achter zich. Hoewel de twee rijders enkele ronden later tweemaal van positie wisselden, liep Dejonghe na 40 minuten racen uit op Lagrange.

Op de vierde plaats was er een fel gevecht tussen lokale rijder Nico Verdonck en de Nederlandse gastrijder Jaap van Lagen. Van Lagen reed op de vierde plaats met zijn Belgium Racing Porsche 991, maar Verdonck zette de Gelderlander stevig onder druk. De ervaren Belg reed in een imposante BMW M2 gebouwd door het Australische MARC Cars en voorzien van een Ford V8-motor. Verdonck reed Van Lagen voorbij na een fel gevecht. Echter hield Van Lagen aansluiting om de plaats een ronde later terug te veroveren.

Problemen waren er ook in de openingsfase. De Hofor Racing BMW M3 van, onder andere, Christiaan Frankenhout, zocht al binnen 10 minuten de pits op. De auto werd kort naar buiten gestuurd maar kwam toch terug met elektrische problemen. Ronald Thienpont, in de VGL Racing Saker RapX, spinde. Bij controle in de pits waren er problemen met de aandrijfas. Het probleem werd verholpen, en de titelkandidaat voor de Belcar 3 klasse, rijdt op vier ronden achterstand van de leider in de klasse.

Op het moment van schrijven was er nog 22 uur te racen. Vanaf 22:00 tot 10:00 is de race live te volgen via een gratis livestream.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS