Rally

Opel Motorsport streeft naar vijfde opeenvolgende overwinning in het Europese junior-rallykampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 februari 2019 17:27 • Print artikel

Opel blijft trouw aan zijn lange, succesvolle autosporttraditie. Het Duitse merk neemt het komende seizoen opnieuw deel aan nationale en internationale rally’s. In 2019 streeft Opel Motorsport naar een vijfde opeenvolgende overwinning in het Europese junior-rallykampioenschap voor rijders tot 27 jaar oud. Deze rallyklasse heet nu officieel het FIA ERC3 Junior Championship. Een van de 190 pk sterke ADAM R2 rally-auto’s wordt ingezet door Opels motorsport-partner Holzer Motorsport en gereden door de Zweed Elias Lundberg (20). Hij verzekerde zich van een plek in het ADAC Opel Rallye Junior Team door vorig jaar de ADAC Opel Rallye Cup te winnen. Een tweede auto wordt bestuurd door Grégoire Munster (20) uit Luxemburg. Hij finishte in de afgelopen Rallye Cup na Lundberg en boekte drie overwinningen.

Opel Adam ADAC Opel Rallye Junior Team

Met 130 deelnemers uit achttien landen biedt Europa’s succesvolste merktrofee een professioneel platform aan jonge rijders. Het heeft acht talenten een plaats opgeleverd in het ADAC Opel Rallye Junior Team.

“Wij maken al 120 jaar lang auto’s en autosport heeft altijd bijgedragen aan Opels imago – dat moet zo blijven”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller. “Twee aspecten in het bijzonder zijn belangrijk voor ons – de fascinatie voor technologie en de toegankelijkheid voor fans en klanten. De promotie van jonge rijders staat eveneens hoog op onze agenda. De samenwerking met het langdurig bestaande PSA Motorsport creëert geweldige nieuwe kansen voor ons.”
Voor het seizoen van 2021 zal Opel en R2-auto ontwikkelen op basis van de nieuwe generatie Corsa. Deze wordt zowel ingezet voor het Europese kampioenschap als voor internationale privéteams. De technische details van de Corsa R2, die eind 2020 beschikbaar komt voor privéteams, worden later bekend gemaakt.

ADAC Opel Rallye Junior Team

Opel blijft de ADAC Rallye Cup in 2019 ondersteunen met een 140 pk sterke Cup-versie van de ADAM; de winnaar krijgt een aantrekkelijke aanbieding van reserve-onderdelen voor het volgende seizoen. Daarnaast biedt Opel aan alle Cup-deelnemers technische en logistieke ondersteuning op locatie en een starterspakket voor nieuwkomers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS