DTM

Op het circuit en in de paddock: DTM Classic brengt toeschouwers op de Norisring in vervoering

Uitgegeven door Peter Vader • 6 juli 2022 20:01 • Print artikel

NEURENBERG - Walter Röhrl, Hans-Joachim Stuck, Leopold Prince of Bavaria, Bruno Spengler en nog een paar coureurs. Het was een rendez-vous van voormalige DTM-sterren die de talrijke toeschouwers op de Norisring in vervoering brachten. Zowel op het circuit als in de paddock vergaapten de fans zich aan de historische toerwagens uit het DTM-tijdperk tussen 1984 en 2007. Ze luisterden gefascineerd naar de vermakelijke interviews met helden uit die tijd en waren blij met menig handtekening. In de vermakelijke race om de DTM Classic Cup van zondag pakten Anthon Werner in zijn Audi 200 Turbo de overwinning in zijn thuisrace op het traditionele stratencircuit van Neurenberg. Na een spannende slotfase klommen "Mr. Norisring" Bruno Spengler, de meest succesvolle DTM-coureur op de Norisring met vijf overwinningen, en Hans-Joachim Stuck op het podium naast Werner, voor hun tweede en derde plaats.

DTM Classic Noringring 2022 start race 2 zondag

Walter Röhrl, niet alleen tweevoudig wereldkampioen rally, maar ook voormalig circuitcoureur in de DTM, het Duitse racekampioenschap en de US IMSA Series, was zondag een graag geziene stergast op de DTM Norisring powered by BMW M. De Regensburger keek niet alleen uit naar de hereniging met oude metgezellen als "Strietzel" Stuck, maar ook naar de reünie met de BMW 2002 turbo, waarmee hij de show stal van iedereen tijdens de DRM-race in 1977 op de Norisring, zonder uiteindelijk de finishvlag te zien. Met een goed humeur vertelde Röhrl, samen met Stuck, DTM Norisring-winnaar Kris Nissen en voormalig DTM-runner-up Olaf Manthey, spannende verhalen over vervlogen tijden, een prachtige gespreksronde met moderatorlegende Rainer Braun.

DTM Classic Noringring 2022 H.J. Stuck Audi V8

"Strietzel Stuck had ook zijn lol, want hij mocht rijden in zijn voormalige DTM Audi uit 1992, die hem werd uitgeleend door Audi-verzamelaar Anthon Werner. Terwijl Stuck de dag ervoor met het Audi V8 dikke schip de verraderlijke muur in de Schöller-S had gekust, hield de 71-jarige zondag meer afstand. "Ik was voorzichtiger vandaag. Nu ben ik heel tevreden. Het was erg leuk om weer op de Norisring te rijden, en dat met mijn voormalige DTM-auto." Bruno Spengler, die in 2019 in een BMW zijn vijfde DTM-race op het stratencircuit won, had gehoopt op een podiumfinish met de BMW 320i en werd zondag beloond met een tweede plaats voor zijn moedige rijstijl. "Dat was een megarace voor een geweldig publiek! Ik wil Schnitzer Classic en BMW bedanken voor het feit dat ze me hier met deze auto hebben laten rijden." Steffen en Yannik Trautwein namen het voormalige BMW-fabrieksteam Schnitzer over en maakten er Schnitzer Classic van. Een BMW M3 van dit team werd ook bestuurd door Kris Nissen, die tot twee ronden voor het einde nog op de tweede plaats lag achter de zelfverzekerd leidende Audi 200 van Anthon Werner, maar vervolgens Spengler en Stuck moest laten passeren vanwege een technisch probleem. Een dag eerder had Werner de vermeende zege verloren door een penalty aan Gerhard Füller in de Opel Vectra, die zondag zesde werd.

DTM Classic Noringring 2022 Bruno Spengler BMW 320i Schnitzer Classic

DTM Classic Norisgring 2022 Anthon Werner Audi 200 Turbo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS