Formule 1

Oorzaak dat Red Bull dichter bij Mercedes zit: "Al lang gestopt met de ontwikkeling van de 2020 auto"

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2020 12:52 • Print artikel

Red Bull kwam op de NŁrburgring weer een stapje dichter bij Mercedes. In de kwalificatie zat Max Verstappen maar twee tienden achter polesitter Valtteri Bottas. Waar Red Bull de 2020 auto heeft doorontwikkeld, geldt dat niet voor de concurrent. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft aan dat bij Mercedes de focus van de ontwikkeling al een tijdje ligt op de auto van volgend jaar.

Toto Wolff


Het is een beangstigende uitspraak, aangezien Mercedes ook vorig jaar de concurrentie dichterbij zag komen. Iedereen hoopte op een spannende strijd, maar in werkelijkheid lag Mercedes weer mijlenver voor. Puur omdat de focus van de ontwikkeling tijdens het jaar al volledig op de auto voor het jaar erna ligt.

"We zijn al lang gestopt met de ontwikkeling van de huidige auto", aldus Wolff in een reactie aan The Race. "Dat hebben we in het verleden ook gedaan. Al kun je niet ieder kampioenschap zo vroeg het ontwikkelingsboek dicht gooien."

Wolff vervolgt: "De regels voor komend jaar veranderen best wel wat. Daarom hebben we besloten om ons al op volgend jaar te richten. Er zijn meer teams al met volgend jaar bezig. Daarom zie je de krachtsverhoudingen dit jaar ook wat verschuiven. We starten altijd sterk en hebben een sterk midden van het seizoen. Het team dat zich blijft ontwikkelen, zal gedurende het jaar inderdaad dichterbij komen."

Een groot aantal onderdelen voor 2021 wordt bevroren, maar de aerodynamische ontwikkeling is vrij. Daarnaast worden de regels omtrent de achterzijde van de vloer veranderd, waardoor er minder downforce gegenereerd kan worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS