Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Oorlog Rusland - Oekraïne raakt ook 24U van Le Mans! ACO heropent inschrijving voor de 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2022 10:02 • Print artikel

De ACO heeft de mogelijkheid om in te schrijven voor de 24 uur van Le Mans heropend. Dit vanwege een vertraging in de publicatie van de officiële startlijst voor de endurance-klassieker. In een statement laat de ACO weten dat teams een aanvraag kunnen doen. De periode is ingegaan op maandag 7 maart om 15:00 uur en sluit om 15:00 op woensdag 9 maart.

G-Drive Racing

Het is een bijzondere stap van de Franse organisatie die genomen is door de sportieve impact die het heeft op Russische organisaties en deelnemers door de inval in de Oekraïne. G-Drive Racing zou met meerdere auto’s naar Le Mans komen, maar heeft zich teruggetrokken voor het FIA World Endurance Championship. Het is nog niet bekend wanneer de ACO de definitieve inschrijvingslijst gaat publiceren.

“De 90ste 24 uur van Le Mans, de derde ronde van het FIA World Endurance Championship 2022, gaat plaatsvinden op 11 en 12 juni 2022”, aldus een verklaring van de ACO. “Het bekendmaken van de lijst van de 62 auto’s en teams die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan de race, stond gepland voor vorige week, maar wordt nu vrijgegeven op een later moment. De recente maatregelen die genomen zijn door de internationale sportorganen naar aanleiding van de invasie in de Oekraïne door Russische troepen, raken de autosportteams en coureurs. Het selectiecomité heeft daarom besloten om nieuwe inschrijvingen uit te nodigen voor de 2022-editie van de 24 uur van Le Mans voor een beperkte periode van 48 uur. Kandidaten kunnen hun aanvraag voor deelneming op de juiste manier indienen, in overeenstemming met de statutaire eisen, vanaf 15:00 op maandag 7 maart tot 15:00 op woensdag 9 maart.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS