Formule 1

"Ook al lijken Max en Red Bull de overhand te hebben, zou het behoorlijk dom..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2021 14:38 • Print artikel

Met ontzag voor de manier waarop Lewis Hamilton in Brazilië punten op Max Verstappen heeft teruggepakt, benadrukt George Russell dat het 'behoorlijk dom' zou zijn om de Mercedes-coureur af te schrijven in de titelstrijd.

George Russell Williams F1


"Ik zeg het al heel, heel lang - ook al lijken Max en Red Bull de overhand te hebben, zou het behoorlijk dom zijn om Lewis en Mercedes af te schrijven", vertelde de 2022 Mercedes-coureur aan verslaggevers in Qatar.

"Ik denk dat afgelopen weekend en de recente races precies dat heeft bewezen. Het feit dat ze nog steeds in deze strijd zitten, is vrij uitzonderlijk en wat Lewis vorige week deed, was ook uitzonderlijk."

Volgend seizoen zal Russell, die nu nog voor Williams uitkomt, Hamilton vergezellen bij Mercedes, als vervanger van Valtteri Bottas. Dan introduceert de Formule 1 geheel nieuwe auto's.

Met als doel het speelveld te nivelleren en het racen te verbeteren, valt nog af te wachten of Mercedes de vorm kan voortzetten die hen naar zeven opeenvolgende kampioenschapsdubbels heeft zien razen, met een mogelijke achtste in het verschiet.

Russell zegt dat niemand weet wat te verwachten. "Ik denk dat er volgend jaar, met deze nieuwe reglementswijziging, zoveel updates en verbeteringen zullen zijn, en dingen om aan te werken gedurende het hele seizoen."

"Er is geen garantie voor wie de snelste auto heeft bij de eerste test. Maar ik denk dat degene die als team het beste werkt, aan het eind van het seizoen zal zegevieren. Ik denk dat we daar zeker samen aan zullen werken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS