Formule 1

Ook Rosberg doet duit in zakje over discussie rond clash Verstappen - Hamilton: "Je weet hoe..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2021 03:30 • Print artikel

Het debat over wie er verantwoordelijk is voor de clash van afgelopen weekend op Silverstone tussen Max Verstappen en Lewis Hamiltonblijft voortduren, en Nico Rosberg is de laatste die zich erin mengt.

Lewis Hamilton Max Verstappen F1 Silverstone


De F1-wereldkampioen van 2016 is uiteraard een kenner die zijn visie op de gebeurtenissen geeft, zeker omdat hij meer dan wie ook gevechten op de baan heeft uitgevochten met Lewis Hamilton als teamgenoot van de Brit bij Mercedes.

"Het was een race-incident", zei de Duitser in Londen tegen Express Sport. "Ik bedoel dat iedereen tot het uiterste gaat. Het is normaal als je in de Grand Prix van Silverstone vecht voor een racezege en je vecht voor een kampioenschap en alles wordt zo dicht op elkaar uitgevochten."

Nico Rosberg zei dat de ontmoeting tussen Hamilton en Verstappen voor een groot deel te wijten was aan de strategische behoefte van de Mercedes-coureur om zijn aartsrivaal zo snel mogelijk in te halen om Verstappen niet de kans te geven om weg te lopen en een voorsprong te vestigen.

"Je weet hoe belangrijk het is om de eerste ronde op kop te rijden", zei Rosberg. "Het maakt een enorm verschil op de race-uitslag dus wat mij betreft is het een race-incident tussen twee coureurs die tot het uiterste gaan. Het is een geweldige intense strijd. Ik kan niet wachten om de tv aan te zetten voor de volgende aflevering. Want dit heeft de intensiteit zeker opgevoerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS