Formule 1

Ook bij Ferrari kennen ze het 'nieuwe normaal': "In de ene GP ben je de eerste en in de daaropvolgende..."

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2024 10:00

In Canada ging het voor Ferrari niet zoals verwacht. Met beide auto’s uit de race in Montreal, was het resultaat een grote teleurstelling. Het deed een aantal Tifosi achter hun oor krabben, terwijl ze zich afvroegen of Ferrari even de weg kwijt was...

#SpanishGP Frederic Vasseur F1 Ferrari

"Het is geen drama!"
Desondanks blijft teambaas Fred Vasseur er kalm onder aan de vooravond van de Spaanse Grand Prix komend weekend. En dat geldt ook voor de daaropvolgende Grands Prix van Oostenrijk en Silverstone. De Franse teambaas vertelde waarom wat hij vindt dat wat er in Canada gebeurde, absoluut niet zorgwekkend is: “Zeker, het was vreemd om Ferrari van winnaars in Monaco naar een totale ineenstorting in Canada te zien gaan, maar het is geen drama.”

Smalle marges
De Franse ingenieur maakte in de F1-podcast van James Allen die afgelopen donderdag in Barcelona werd gepubliceerd, duidelijk dat de huidige marges in de F1 erg smal zijn en dat elke fout grote gevolgen kan hebben. “Het gevecht tussen de teams is zo 'close' dat je in de ene GP de eerste bent en in de daaropvolgende GP de vierde. Maar dit is nu nou eenmaal de nieuwe norm."

Strijd stimuleert!
“Het beste wat je kunt doen is het maximale uit de auto halen en zelfs op voor ons ongunstige circuits als Canada, punten halen. Maar dit betekent niet dat onze vooruitgang niet blijft doorgaan. We hebben nu een zeer positieve instelling bereikt en draagt ieder lid van de fabriek bij aan de ontwikkelingen en aan het verbeteren van race na race ”, aldus Vasseur, die vervolgde: “Deze enorme competitie is echter heel goed voor onze sport. Het is natuurlijk altijd beter om de eerste te zijn, maar deze strijd is erg stimulerend. Wij zijn niet bang en gaan gewoon verder op onze weg.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS