Formule 1

Onzekerheid over de toekomst van Lewis Hamilton met Mercedes? Te veel discussie over nieuwe contract?

Uitgegeven door Peter Vader • 14 januari 2021 18:45

De toekomst van Lewis Hamilton met Mercedes hangt in het luchtledige, ondanks zijn prima F1-prestaties in 2020. Lewis Hamilton is geadviseerd om een clausule te eisen in zijn nieuwe Mercedes-contract waarmee hij na 2021 de tweede coureur van het team kan kiezen. De Brit moet nog steeds een nieuwe deal tekenen met de Silver Arrows. Ze maken zich echter geen zorgen en zijn er nog steeds van overtuigd dat hij op de stippellijn zal tekenen. Hamilton was in een wereldvorm in 2020, toen de Brit zich een weg baande naar een zevende F1-coureurskampioenschap. Dat bracht hem op gelijke hoogte met de iconische Michael Schumacher, die de sport domineerde tijdens zijn tijd bij Ferrari tussen 2000 en 2004.

Lewis_Hamilton_yes_7x_F1_wereldkampioen

Overeenkomst nog ver weg?
Mercedes vertelde Express Sport eerder deze maand dat de contractbesprekingen met Hamilton goed verliepen, en dat het moment met het nieuws dat de 36-jarige Brit zich weer bij Mercedes zou voegen, dichtbij was. Maar de Italiaanse journalist Alessandro Gargantini, schrijver voor Autosprint, beweert dat de Brit na 2021 zeggenschap zou kunnen eisen over wie er voor het team racet. De Italiaan denkt dat George Russell een probleem is en zegt: "Het zou ons niet verbazen als Hamilton een actieve rol wil spelen bij de keuze van de tweede coureur na 2021." Hamilton geniet van zijn samenwerking met Valtteri Bottas. De Fin doet meestal het vuile werk op de baan, om zodoende ervoor te zorgen dat de 36-jarige Brit alle lof kan oogsten. Maar Russell ontwikkelt zich goed en, nadat hij Hamilton had vervangen tijdens de Sakhir Grand Prix, wordt hij door iedereen getipt als de coureur die zich bij de Silver Arrows gaat aansluiten. Dit zou Williams goed uitkomen, die de 22-jarige coureur graag ziet overspringen naar Mercedes. Maar wat er nu gebeurt met het contract van Hamilton valt nog te bezien, met een overeenkomst die nog ver weg lijkt te zijn.

Martin Brundle ’s mening
Ondertussen sprak Martin Brundle van Sky Sports onlangs de overtuiging uit dat Hamilton op het juiste moment zijn F1-carrière zal beëindigen. Dit in tegenstelling tot Michael Schumacher. "Ik heb het gevoel dat hij een jaar eerder zal stoppen dan een jaar te laat", zei Brundle. "Hij zal niet wachten tot het bittere einde om nog een paar dollar binnen te halen, of terug te zakken naar het niveau van een gewone Formule 1-coureur. En dat zal hij ook niet hoeven te doen. Hij heeft duidelijk andere ambities in zijn leven, maar ik kan me niet voorstellen waarom hij de komende vijf jaar zou stoppen, of op zijn minst drie. Waarom zou hij?” Brundle ziet geen tekenen van achteruitgang bij Hamilton en zegt: "Zijn gezichtsvermogen, zijn reacties, niets is verminderd. Als je gaat vervagen, dan sta je op een langzaam afglijdende helling. En hij lijkt nog niet aan die helling te zijn begonnen. Michael was in de veertig toen hij met pensioen ging en hij begon toen ècht veel fouten te maken. De meesten van ons deden dat. Je begint aan het einde van een race te crashen en je weet niet waarom dat is gebeurd. Sebastian is voor mij het levendige voorbeeld. Bij Lewis is het nog niet zover gekomen."

Lewis_Hamilton_thanks_Mercedes-AMG_Petronas_Motorsport_Turkish_GP_2020

Negativiteit omdraaien in positiviteit
Hamilton zei onlangs dat hij aan Schumacher dacht toen hij over de streep ging toen hij in Turkije de titel won. Hij zei er over: "Drie ronden voor het einde realiseerde ik me ineens 'Oh mijn God, er zijn nog drie ronden te gaan..., als ik dit afmaak, word ik zevenvoudig wereldkampioen! Dat was een alles overstijgende ervaring. Ik kon niet geloven dat het gewoon gebeurde na jaren en jaren van vragen en twijfelen en niet zeker zijn of het überhaupt zou gebeuren. Gewoon elke keer die negativiteit omdraaien in positiviteit, maar nooit weten of het gaat werken. En toen in Turkije heb ik het gerealiseerd, dus dat was een echte bevestiging van het geloof dat ik al heel lang in mezelf had."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS