Formule 1

'Onwaarschijnlijk dat Max Verstappen nog verliest als Ferrari het blijft verpesten'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2022 04:01 • Print artikel

Ralf Schumacher betwijfelt of Max Verstappen de titel dit jaar zal verliezen, zelfs als Mercedes begint te winnen, vooral als Ferrari het voor zichzelf blijft verpesten.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De titelstrijd van dit jaar is een race van Verstappen tegen de Ferrari's, met Charles Leclerc aan de leiding.

Maar Ferrari heeft de Monegask 108 punten gekost door betrouwbaarheidsproblemen en verkeerde strategieŽn, terwijl Leclerc zelf verantwoordelijk is voor nog eens 32 punten verlies.

En er zijn geen tekenen aan de horizon dat Ferrari het goed gaat doen. Eťn team dat dat wel doet, is Mercedes. Na hun problemen aan het begin van het seizoen, lijkt de ploeg uit Brackley grip te hebben op hun porpoising-probleem, of het in ieder geval geminimaliseerd te hebben, en regen ze een reeks van zes podiumplaatsen aan elkaar, waarvan de laatste twee dubbele waren.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Mercedes zijn eerste overwinning boekt in het nieuwe aŽrodynamische tijdperk met grondeffecten.

Schumacher zegt echter dat het te laat zal zijn om Verstappen van de titel te houden. "Zelfs als Mercedes vooraan de punten van Verstappen begint te pakken kan hem niets gebeuren zolang hij voor Ferrari staat", vertelde hij aan Sky Duitsland. "Daarom is het erg onwaarschijnlijk, zeker als Ferrari het voor zichzelf verpest met de pitstops en de banden."

De Nederlander heeft een voorsprong van 80 punten, wat betekent dat zelfs als Leclerc alle negen resterende races wint met steeds een punt voor de snelste ronde, en de sprintrace van BraziliŽ wint, Verstappen alleen maar P2 hoeft te finishen en hij wint met zeven punten.

Al is die P2 geen zekerheidje voor de Red Bull-coureur, want hij gaat te maken krijgen met motorstraffen.

Voor de Grand Prix van Hongarije van zondag kreeg hij zijn laatste gratis power unit-elementen en er zijn nog negen races te gaan. "Er gaat nog veel gebeuren", zei Schumacher. "Er moeten nog motoren worden vervangen, dus Max zal weer van achteren moeten beginnen. Aan de andere kant is dat geen probleem als het gebeurt op een circuit dat bij hem past."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS