Formule 1

Onverschrokken Max Verstappen is de reden waarom Fernando Alonso F1 keek tijdens tijd buiten de sport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2021 06:06 • Print artikel

Fernando Alonso heeft onthuld dat hij vorig jaar alleen naar de F1 op tv keek vanwege de kans dat de 'charismatische' Max Verstappen de boel zou opleuken in een race.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

Alonso stapte eind 2018 uit de F1 na een laatste seizoen bij McLaren. In de daaropvolgende 24 maanden leefde de Spanjaard zich uit in een beperkt programma dat onder meer deelname aan de Indy 500, een zege op Le Mans in 2019 met Toyota en een deelname aan de Dakar van 2020 met de Japanse fabrikant omvatte.

Alonso gaf toe dat hij zich tijdens zijn vrije tijd weinig voor de F1 interesseerde en alleen afstemde met de hoop te zien hoe de onverschrokken Verstappen Lewis Hamilton uitdaagde en een race tot leven bracht.

"Vorig jaar, toen ik niet aan het racen was, zette ik de tv een beetje aan om te zien wat Max in die race deed, omdat hij de enige was die iets ging doen", vertelde Alonso aan Soymotor.com.

"Je wist dat Bottas Hamilton niet van zijn stuk ging brengen en je wist dat Hamilton zou winnen als er niets raars gebeurde. Maar Max Verstappen... Of hij nu op de eerste rij start, of de auto goed gaat... De charismafactor of wat dan ook is denk ik ook belangrijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS