Formule 1 • MOTO GP

Ontketende Collin Veijer mist polepositie op een haar na: "Het was extra zuur omdat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 mei 2024 20:09

Barcelona - Op het Circuit de Barcelona - Catalunya leverde LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-team coureur Collin Veijer zaterdag een sterke en baanbrekende kwalificatie af tijdens de Grand Prix van Catalonië, wat hem de tweede startplaats opleverde. De Nederlander zette zijn goede vorm door en pakte P2 in de kwalificatie.

Collin Veijer Moto 3 Barcelona

Onder een stralende zon en zomerse temperaturen slaagde Collin Veijer er zaterdag niet alleen in om zijn dominante kwalificatie met vlag en wimpel af te ronden, maar de Nederlander zat ook steeds bij de beste vijf in de voorafgaande trainingen. De 19-jarige coureur had geen idee hoe close het zou worden in de kwalificatie toen hij de 15-minuten durende sessie begon als een van de topkandidaten voor de poleposition. Zijn laatste aanvalspoging werd verpest door gele vlaggen en uiteindelijk was hij slechts 0,019 seconde verwijderd van de pole, die deze zaterdag naar Ivan Ortola ging.

Veijer is vol vertrouwen voor de race op het F1-circuit over 18 ronden, omdat hij in de trainingen al heeft laten zien dat hij solo sterk is. Kan Veijer zondag de volgende stap zetten met een topresultaat om één van de titelkandidaten in de strijd voor het wereldkampioenschap te worden?

Collin Veijer, P2 (Q2)- 1’46.768 (+0.019): “Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over vandaag, ook al kon ik mijn laatste ronde voor het einde van de kwalificatie niet afmaken vanwege een gele vlag. Het was extra zuur omdat ik voor deze laatste ronde een nieuwe band had gekozen. Toch had ik er al voor de kwalificatie alle vertrouwen in dat ik het vandaag goed zou kunnen doen, want in de ochtend reed ik mijn rondetijden alleen en die waren heel constant en ook snel. In de middag deed ik vanaf het begin mijn best en mijn eerste vliegende ronde was al goed voor een 1:47,0, maar daarna probeerde ik steeds sneller rond te gaan tot ik een 1:46,7 liet noteren. Daar was ik erg blij mee. We hebben dit weekend tot nu toe goed werk geleverd, dus laten we kijken wat we morgen kunnen doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS