Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ongelukkige Robin Frijns: "Een nachtmerrie! Het eindigde nog erger omdat ik crashte!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2022 19:09 • Print artikel

Dit jaar kende Robin Frijns met zijn team van WRT een ongelukkige 24 uur van Le Mans. Vorig jaar won de equipe de etmaalrace nog in de LMP2-klasse. Teamgenoot Rene Rast was direct na de start betrokken bij een incident met de auto van United Autosports. De auto van het Amerikaanse/Engelse team belandde bij de eerste bocht direct in het grind, waarvoor Rast gestraft werd. Dat was jammer, want de bolide van Team WRT was één van de snelste auto's in de LMP2. Ook in de race liep het niet lekker en eindigde de hoop op een topklassering met een crash van Frijns.

Robin Frijns

Na de start was het voor het Belgische team een gevecht om de aansluiting weer te vinden met de kop van het veld. Robin Frijns zette zelfs in zijn stint de snelste rondetijd in de klasse neer en dat bracht het team terug in de top 10. Met nog vijf uur en een kwartier te gaan, kwam echter het einde aan de race voor de auto met het nummer 31. Frijns kwam op het vuil bij Indianapolis en ging daardoor de muur in.

“Helaas was het niet onze race”, reageerde Rast. “De dingen gingen al fout voor de eerste bocht en het bleef maar doorgaan. We hadden veel incidenten, problemen en straffen, het was gewoon niet aan ons besteed. Het is zonde, want de auto was snel, maar het viel niet onze kant op. Het is frustrerend, vooral voor het team en de jongens die zoveel werk in deze race gestopt hebben. Nu is het belangrijk dat Robin oké is na een zware impact en dat hopelijk wij een betere race in Monza hebben.”

Ook Frijns kijkt met gemengde gevoelens terug op de race. “De race was een nachtmerrie voor ons, we hadden allemaal soorten problemen en verloren tijd bij elke full course yellow”, aldus de Limburger. “Het is frustrerend, omdat we een van de snelste auto’s waren en het eindigde nog erger, omdat ik crashte.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS