Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Onder de indruk van Glickenhaus: "Het gat is geen vijf ronden, maar slechts twee ronden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2022 08:45 • Print artikel

Toyota won de 24 uur van Le Mans wederom met overmacht. Zowel Glickenhaus als Alpine waren kansloos tegen het Japanse geweld. De eerste auto van Glickenhaus eindigde op de derde plek op vijf ronden achterstand. Ryan Briscoe, Richard Westbroek en Frank Mailleux konden het de Japanse LMH-auto’s niet lastig maken. Toch was men bij Toyota onder de indruk van het Amerikaanse team.

Start Le Mans 24 Hours

“Glickenhaus lag in de nacht wat achter, maar hun tijden waren exact onze snelheid”, zegt de technisch directeur van Toyota, Pascal Vasselon tegen het Amerikaanse Motorsport. “Er zaten drie auto’s in de 3.27,7. Dus op puur potentieel zaten ze op hetzelfde niveau als ons. Ze kwamen gewoon in bepaalde condities wat consistentie tekort. Voor ons is racen nooit saai. We maken ons altijd zorgen en we hebben het gevoel dat we geen enkele marge hebben, maar het is waar dat we geen fouten maakten. We waren redelijk constant.”

“Onze kracht ten opzichte van de Glickenhaus is om snel aan te passen een elk soort omstandigheden. Maar ze hebben het potentieel met hun auto en organisatie, het is ongelofelijk. Ik denk dat de #709 twee pitsstops hadden die voor een ronde verlies zorgden en daarna verloren ze er richting het einde nog een, toen ze waarschijnlijk stopten om een podium veilig te stellen. In ieder geval is het gat geen vijf ronden, maar slechts twee ronden, wat niet groot is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS