Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ondanks verbod op evenementen: "We plannen nog steeds om onze race in Spa in augustus te houden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 april 2020 09:26 • Print artikel

Recent maakte de Belgische premier Sophie Wilmès bekend dat grote publiekelijke evenementen tot 31 augustus in België geen doorgang mogen vinden. Op de aangepaste kalender van het FIA World Endurance Championship staat vooralsnog de 6 uur van Spa voor 15 augustus gepland en de organisatoren van het kampioenschap willen nog niet over een andere datum nadenken.

Toyota FIA WEC Spa 2019

“We plannen nog steeds om onze race in augustus te houden”, aldus een woordvoerder tegen Sportscar365. “We weten meer in een paar maanden tijd en gaan dan meer details bekend maken.”

Op de vraag of het WEC bereid is om achter gesloten deuren te rijden, waar in andere kampioenschappen zoals de Formule 1 al over gesproken wordt, laat de woordvoerder weten dat het nog te vroeg is om daar iets over te zeggen.

De regels van de FIA WEC schrijven voor dat er minimaal zes races, waaronder de 24 Uur van Le Mans, afgewerkt moeten worden om het officieel een kampioenschap te noemen. Dat betekent dat de Belgische race in de hoedanigheid geen kritisch race voor het kampioenschap is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS