Formule 1

Ondanks gemiste kansen blijft Charles Leclerc positief: "Ik heb er vertrouwen in dat we die stap..."

Uitgegeven door Peter Vader • 7 augustus 2022 10:01 • Print artikel

Charles Leclerc blikt na afloop van zijn teleurstellende race in Hongarije vooruit op de rest van het seizoen. Om überhaupt nog kans te maken op de titel, moeten hij en het team zich eerst zien te verbeteren, zo is de Monegask van mening. Met de overwinning in Hongarije breidt Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit op kampioenschapsrivaal Charles Leclerc. Met nog negen races te gaan staat de Nederlander maar liefst 80 punten voor op de Monegask.

Ferrari_Charles_Leclerc

Ferrari was favoriet
Voorafgaand aan de race leek Ferrari de overhand te hebben op Red Bull, aangezien Max Verstappen en Sergio Perez vanaf P10 en P11 startten. Maar niets bleek minder waar. Door een strategische blunder van de Italiaanse renstal moest Leclerc genoegen nemen met P6. Het zal een hele opgave worden voor Ferrari en Leclerc, willen ze het kampioenschap nu nog winnen. Maar Leclerc wil de focus voor dit moment even ergens anders op leggen.

“Ik heb er vertrouwen in”
"Voordat we aan het kampioenschap denken, moeten we als team begrijpen wat we moeten doen om onszelf te verbeteren, want anders wordt het echt moeilijk", legt Leclerc uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Kijkend naar waar we vandaan komen na de afgelopen twee jaar, denk ik dat we enorme stappen hebben gemaakt. Maar er is nog een stap die we moeten zetten en daar zijn we nu mee bezig. Ik heb er vertrouwen in dat we die stap zullen maken."

Ferrari_in_GP_Hongarije

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS