DTM

Ondanks alle moeilijke kwalificaties, toch een positief DTM weekend voor Esteban Muth in Assen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 september 2021 08:01 • Print artikel

Het zesde wedstrijdweekend van de DTM, dit keer op het TT-circuit Assen, bood Esteban Muth opnieuw de gelegenheid om punten te scoren in het kampioenschap. De Belg was goed voor twee mooie remontes op het circuit in Noord-Nederland en in de uitslag van de races vinden we de Lamborghini Huracan GT3 van T3 Motorsport op de achtste en tiende plek terug. Met nog twee raceweekenden te gaan, mikt Muth op een plek in de Top-10 van het kampioenschap en op zijn eerste podium.

2021 DTM Assen Esteban Muth


Esteban Muth is zonder meer één van de rijders met weinig ervaring in het competitieve deelnemersveld van de DTM, maar dat neemt niet weg dat hij menig volger verbaast. Op het TT-circuit Assen, dat voor hem nagelnieuw was, kreeg de 19-jarige Muth een teamgenoot van formaat. “Mirko Bortolotti, de fabrieksrijder van Lamborghini, maakte afgelopen weekend zijn debuut in DTM”, legde de rijder van T3 Motorsport uit. “Voor mij was het een prima gelegenheid om me te meten met iemand die de Huracan GT3 als zijn broekzak kent. Ik wilde dit weekend dus niet alleen goed scoren, maar ik wilde ook leren van de samenwerking met mijn teamgenoot. Misschien was niet alles dit weekend perfect, maar het was eens te meer positief.”

Bij de aandachtspunten, zit zeker de performance tijdens de kwalificaties. “Zestiende en veertiende op de startgrid staan, is niet meteen mijn ambitie”, weet Muth. “Zaterdag verloor ik mijn snelste tijd omdat ik de tracklimits overschreed. Zondag was ik in staat om te vechten voor een plaats in de Top-5, maar de rode vlag ging uit tijdens mijn snelle ronde. Daarna kon ik niet meer terugvallen op de piek van mijn nieuwe banden. In dit kampioenschap telt ieder detail, bewijs, ik zat op een goede halve seconde van de poleposition, maar stond vijftiende in het klassement. Alles is daarmee gezegd.”

Tijdens de beide wedstrijden liet Esteban zien uit het goede racehout te zijn gesneden, met twee remontes. In de eerste race won hij maar liefst acht plaatsen en dat voor tribunes met maar liefst 30.000 toeschouwers. Ook op zondag zat Muth goed in het ritme. “Zondag reed ik de op twee na snelste ronde in de race en werd tiende”, gaat de jongeman uit de regio Brussel verder. “Bovendien was de samenwerking met mijn teamgenoot Mirko Bortolotti prima en dat zelfs een heel het weekend lang. Ik heb echt veel opgestoken van zijn aanwezigheid. Ik denk dat ik mits betere kwalificaties kan meespelen voor de Top-5.”

2021 DTM Assen Esteban Muth


Het DTM 2021 telt nog twee wedstrijdweekends. Na Hockenheim, van 1 tot en met 3 oktober, is het aan de Norisring om de finale van het seizoen te huisvesten en dat van 8 tot en met 10 oktober. “Ik sta twaalfde in het kampioenschap en wil in mijn eerste seizoen echt graag in de Top-10 eindigen”, weet Esteban. “Maar bovenal zou ik echt graag naar het podium rijden. Met het team T3 Motorsport en mijn Lamborghini Huracan GT3, is dat een realistisch doel. Lang leve het vervolg!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS