Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Om vier uur is het zo ver: de 24 Uur van Le Mans editie 2024 gaat van start! + STARTOPSTELLING

Uitgegeven door Peter Vader • 15 juni 2024 13:45

Om vier uur vanmiddag is het zo ver: de start van de 24 Uur van Le Mans 2024! Officiële starter Zinedine Zidane zal met de Franse vlag zwaaien en de deelnemers loslaten voor een zenuwslopende 24 uursrace waarbij Ferrari, Toyota, Porsche, Cadillac, Peugeot, Alpine, Lamborghini, BMW en Isotta Fraschini allemaal strijden om de prestigieuze overwinning. Wordt het een titanstrijd van twee oud- gedienden Porsche versus Ferrari? Of gaat BMW of Cadillac voor een verrassing zorgen? Of gaat Toyota zijn toppositie terugveroveren?

24 Uur Le Mans 2024 close startveld

Zondagmiddag na het zwaaien van de finishvlag weten we het. Nog nooit was de grid zo overvol met potentiële kanshebbers voor de overwinning of podiumplaatsen. Het gaat gegarandeerd een spannende strijd worden en de verwachting is dat de auto’s erg dicht bij elkaar blijven, want de onderlinge verschillen zijn erg klein. Ongeacht de klasse waarin ze uitkomen: Hypercar, LMP2 of LMGT3.

Een cruciale rol zal het weer spelen. De weersomstandigheden zijn altijd van grote invloed geweest op het verloop van de race en de uitslag ervan. Op zaterdag kan er in de beginfase van de race lichte neerslag vallen, waarna er verbetering in aantocht is voor later op zaterdag. Ook in de nachtelijke uurtje kan er mogelijk een drupje regen vallen, maar in de vroege ochtend van zondag is er een aanzienlijke kans op regen. En ook in de loop van zondag is er zo nu en dan kans op een buitje afgewisseld met droge omstandigheden. Kortom een extra uitdaging voor de in groten getale aanwezige fans en de deelnemende teams en rijders.

Maar vooruitlopend op al het circuitgeweld eerst nog even de startopstelling:

24 Uur Le Mans 2024 startopstelling24H_Le_Mans_event_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS