Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Oliver Gavin eindigt carrière tijdens 6 uur van Spa: "Ik ben extreem gelukkig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 mei 2021 09:19 • Print artikel

Oliver Gavin rijdt zijn laatste professionele wedstrijd tijdens de 6 uur van Spa. De vijfvoudig klasse winnaar in de 24 uur van Le Mans en Corvette Racing-coureur stopt na een lange carrière in de autosport en gaat zijn eigen coureursopleiding in Europa beginnen. Vorig jaar eindigde de samenwerking al tussen de 48-jarige in Corvette, maar hij werd toch opgeroepen om de FIA World Endurance Championship wedstrijd in België te rijden. Gavin rijdt daar samen met Antonio Garcia.

Oliver Gavin

“De race dit weekend, mijn 204de met Corvette Racing, gaat mijn laatste van mijn professionele race carrière gaat zijn”, vertelt Gavin. “Nu ik de transitie naar buiten de raceauto maak, open ik een nieuw hoofdstuk met de start van Oliver Gavin Driving Academy, die gevestigd is in Boxberg, Duitsland. Ik ben blij dat mijn 20-jarige relatie met Chevrolet en Corvette doorgaat, nu ik 12 Chevrolet Corvette Stingray's besteld heb. Er komt meer aan in de komende maanden, als we ons klaar maken voor de lancering in oktober. Als met alles, familie is het meest belangrijke ding. Ik kan ze niet genoeg danken voor hun steun in de afgelopen 30 jaar en hun steun nu ik verder ga in mijn nieuwe rol.”

De Brit heeft dus een lange carrière in de autosport en reed vanaf 2002 voor Corvette Racing en had mooie overwinningen. De coureur gaat dan ook in op zijn lange carrière. “Ik ben extreem gelukkig’, vertelt de coureur. “Ik heb bij wat ongelofelijke teams gereden, Edenbridge Racing toen ik in de Formule 3 zat en Fortec toen ik in de Formule First zat. Maar Corvette heeft echt mijn carrière gevormd. De mensen waarmee ik daar heb gewerkt, ongelofelijke engineers, zijn gewoon een fantastische groep mensen. Het is een familiesfeer die Gary Pratt heeft gebracht, met Doug Fehan die vele jaren de programma manager was. En als we door de laatste generatie coureurs gaan, zoals Tommy Milner, die lang mijn teamgenoot was, Jordan Tyler, mijn grote vriend Antonio en Jan Magnussen. We hebben vele fantastische gevechten gehad en ook fantastische tijden, verschillende keren samen gewonnen in Le Mans. Dat is waarschijnlijk het grootste hoogtepunt van mijn loopbaan, het staan op de toptrede van het podium en het drie keer winnen op rij met de GT1-auto tegen de fantastische Prodrive Aston Martin’s. De vijfde overwinning in Le Mans was erg speciaal, om dat te doen met Jordan en Tommy in de C7.R. Veel mooie herinneringen en ik wil die behouden en dat doorgeven in de Oliver Gavin Driver Academy. Het delen van deze ervaringen met klanten en de passie over te brengen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS