Formule 1

Oliver Bearman rijdt voor Haas in Barcelona: "We overwegen hem voor 2025"

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2024 04:02

Oliver Bearman komt tijdens de eerste vrije training in Barcelona uit in de Haas van Nico Hülkenberg. De 19-jarige Brit reed vorig jaar in Mexico en Abu Dhabi al in de Haas en dit jaar ook al in Imola. Tussendoor rook hij aan het grote werk door in te vallen bij Ferrari voor de zieke Carlos Sainz. Dat leverde Bearman in Saoedi-Arabië een zevende plaats en zes WK-punten op.

Oliver Bearman


Haas-teambaas Ayao Komatsu is goed te spreken over de Ferrari-junior die kampioen werd in de Italiaanse en Duitse Formule 4 en derde werd in de Formule 3. Momenteel komt Bearman uit in de Formule 2 en staat hij na vijf ronden op de 13e positie. Hij zal dit jaar nog drie eerste vrije trainingen voor Haas rijden.

"Natuurlijk overwegen we hem voor 2025", zegt Komatsu op F1.com, wetende dat hij nog twee coureurs voor komend jaar moet bevestigen. "Als we hem niet zouden overwegen, zouden we hem geen kans in VT1 geven. In Barcelona zal hij weer in de auto zitten."

Komatsu zegt niet wanneer de line-up bekendgemaakt gaat worden. "Ik heb geen tijdframe in mijn hoofd, het gaat er meer om dat we de juiste coureurs voor het team weten vast te leggen. We zijn nog steeds een klein team. We zoeken iemand met ervaring, een goede werkhouding, iemand die goed binnen het team past en het team vooruit helpt. En we zijn met meerdere rijders in gesprek."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS