Formule 1

Oleksandr Bondarev in Williams Racing Driver Academy: "Sinds ik vijf jaar oud was droomde ik van de Formule 1"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2023 02:01

Williams Racing heeft de jonge karter Oleksandr Bondarev opgenomen als nieuwste lid van de Williams Racing Driver Academy. De 14-jarige Oekraïner heeft zijn talenten achter het stuur al bewezen met meerdere prestaties in de karting. Hij werd onder andere gekroond tot CIK-FIA Karting Europees kampioen in de OK Junior van 2023 en was daarmee de eerste Oekraïense coureur in de geschiedenis van de kartsport die het kampioenschap won.

Oleksandr Bondarev


Oleksandr, of 'Sasha', begon zijn loopbaan in de kartsport in 2014 op de jonge leeftijd van vijf jaar. Op zevenjarige leeftijd werd hij de jongste Oekraïense kartkampioen en winnaar van de Rotax Max Challenge Ukraine. Sindsdien is hij de kartladder blijven beklimmen met een indrukwekkend palmares van overwinningen, podiumplaatsen en pole positions.

Als onderdeel van de Williams Driver Academy krijgt Oleksandr de volledige steun en begeleiding van het team bij het koesteren van zijn talent en het ontwikkelen van zijn vaardigheden tijdens zijn progressie in de juniorcategorieën van de autosport.

Bondarev heeft zich onlangs aangesloten bij het kartteam van PREMA voor het WSK Euro Series-evenement in Franciacorta en zal dit jaar deelnemen aan het FIA Karting World Championship dat in oktober plaatsvindt.

Oleksandr Bondarev: "Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de Williams Driver Academy. Williams Racing is een van de meest iconische teams in de autosport, met een aantal van de beste coureurs in de sport die voor hen raceten, en het is een eer om de kans te krijgen deel uit te maken van die geschiedenis. Sinds ik vijf jaar oud was, toen ik begon met karten, droomde ik van de Formule 1. Ik heb nog een lange weg te gaan. Ik heb natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar dit is een enorme stap voor me. Ik heb altijd geweten dat het cruciaal was om deel uit te maken van een F1-programma voor jonge coureurs en ik zal hard werken om het vertrouwen en geloof van James en Sven terug te betalen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS