Formule 1

Ocon betaalde Alonso terug voor Hongarije door Perez 'tot drie seconden' te vertragen in zijn achtervolging

Uitgegeven door Peter Vader • 22 november 2021 09:01 • Print artikel

Esteban Ocon heeft mogelijk een beslissende rol gespeeld bij het helpen van zijn teamgenoot Fernando Alonso aan de podiumplaats in Qatar, het einde voor de Spanjaard van zeven jaar wachten op een podiumplaats. Ocon hield Perez achter zich om daarmee de prestatie van Alonso in Budapest terug te betalen.

Alonso P3 Ocon P5 Qatar 2021 F! Alpine

Vertragen
Nadat Alonso zijn teamgenoot aan zijn eerste F1-overwinning op de Hungaroring hielp door Lewis Hamilton te vertragen, probeerde Ocon deze gunst terug te betalen in de Grand Prix van Qatar. Alonso, op weg naar de derde plaats, werd achtervolgd door Sergio Perez. “Ik probeerde een beetje terug te geven wat Fernando me in Boedapest gaf", zei Ocon. "Ik vertraagde Sergio in die ronde een goede twee en een halve tot drie seconden, dus ik hoopte dat dat genoeg zou zijn."

Van P9 naar P5!
Een Virtual Safety Car-periode vertraagde ook de voortgang van Perez. Hij passeerde uiteindelijk de zwart-wit geblokte vlag met 2,8 seconden verschil achter Alonso. Ocon zei in een bericht van RaceFans dat hij blij was met de prestaties van hem en het team. “Voor mij is van de negende naar de vijfde plek ook een fantastisch resultaat. Zeer tevreden met onze race, met ons tempo. We halen 25 punten terug op AlphaTauri, wat een dag!”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS